Povežite se s nama

Međimurje

Načelnik Općine Pribislavec održao prijam za izvanredne sportaše

Objavljeno:

- dana

Općinski načelnik Matija Ladić 3. travnja održao je svečani prijam Tare Lesjak, Ervina Šoltića, Maure Gajnik, Josipa Francki Novaka i Rahele Varga koji su postigli izvanredne rezultate u području sportova.

Nažalost, Rahela Varga i Josip Francki Novak nisu mogli prisustvovati navedenom prijemu.

Karatista Mauro Gajnik, koji trenira u Karate centru Šenkovec, na Prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji te je uz navedeno zlato osvojio još 13 zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje na drugim natjecanjima.

Karatista Ervin Šoltić, koji trenira u Karate klubu Globus, osvojio je u konkurenciji kadeta +70 kg osvojio 3. mjesto, što čini njegovu treću medalju sa Svjetskih liga, nakon zlata i bronce iz U14, osvojio je broncu u kadetima.

Karatistica Tara Lesjak, koja trenira u Karate klubu Međimurje, nastupila je na državnom prvenstvu za mlađe uzraste koje se održalo u Prelogu, u kategoriji mladih kadetkinja do 65 kg, na kojem je osvojila prvo mjesto, čime ostaje državna prvakinja.

Josip Francki Novak, koji je član Hrvatskog saveza za obaranja ruku, nastupao je u Sinju na državnom prvenstvu, gdje je osvojio 1. mjesto u obaranju lijeve ruke te 3. mjesto u kategoriji “open class” pri obaranju desne ruke.

Rukometašica Rahela Varga, igračica Zrinskog U-14 selekcije, unatoč svojim godinama, dobila je poziv izbornika Hrvatske rukometne mlađe kadetske reprezentacije za okupljanja u Umagu u sklopu ovogodišnjeg kampa HRS-a.

Navedeni sportaši primili su prigodne poklone te će Općina Pribislavec novčanom pomoći nastojati poticati svoje izvanredne sportaše.

– Iznimno sam ponosan što postoje djeca s velikom predanošću sportu, izuzetno mi je drago što mogu ugostiti takve vrhunske sportaše te sam zahvalan što svojim postignućima promoviraju sport, ali i našu Općinu – rekao je načelnik Matija Ladić.

Međimurje

Grad Mursko Središće kupio kuću kraj crkve, a uredit će se rođendaonica i poslovni prostori

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće u pravilu u centru grada kad se pokaže prilika kupuje zemljište i nekretnine, jer tako može najkvalitetnije upravljati s prostorom koji se nalazi u centru grada.

Tako je nedavno otkupljena kuća kraj crkve gdje su kroz cijelu mjesnu povijest bile trgovine mješovitom robom, cipelama…

Kuća je kupljena na temelju procjene sudskog vještaka za iznos 43.200 eura, a obzirom da objekt nije za rušenje, već se neko vrijeme razmišljalo o namjeni tog prostora. Obzirom što u gradu nema organizirani prostor u kojem najmlađi mogu proslaviti rođendane ili slične događaje gradonačelnik Dražen Srpak će na iduću sjednicu Gradskog vijeća uputiti prijedlog da se u donjem dijelu objekta uredi rođendaonica spojena s dvorištem u kojem bi bilo smješteno dječje igralište, a uz to dvorište je u potpunosti ograđeno te će tako djeca biti potpuno sigurna.

U gornjem dijelu objekta pak će se urediti tri poslovna prostora/ureda, a plan je da se i rođendaonica i ti uredi daju u najam.

Zgradu treba obnoviti i samom obnovom privesti je željenoj svrsi za što će se pokušati naći sredstva putem EU fondova ili pak državnog proračuna, a sam centar grada dobit će još jedan novi sadržaj te u potpunosti obnovljenu zgradu.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine uz bogati program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Podturen od 30. svibnja do 2. lipnja slavi Dane općine.

U nastavku donisimo cijeli program, a svi su pozvani da se pridruže:

30.05.2024.

7:00 – 13:00 OPĆINSKI RIBIČKI KUP – RIBNJAK NOVAKOVEC (organizator Srd Ostriž Novakovec)
10:00 TIJELOVSKA MISA S PROCESIJOM – PODTUREN
16:00 SVEČANA SJEDNICA OV OPĆINE PODTUREN – DOM PODTUREN

31.05.2024.

18:00 PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE (ALI I ONE KOJI SE TAKO OSJEĆAJU) – MAĐIONIČAR Magic Leon – DRUŠTVENI DOM PODTUREN (BESPLATAN ULAZ)

01.06.2024.

12:00 – 17:00 – 1. TURENSKI KOTLIĆ – (NOGOMETNO IGRALIŠTE PODTUREN – organizacija NK PODTUREN), PRIJAVE MJEŠTANA – UDRUGA na sljedećem linku: https://forms.gle/ozc8XXL3H2LRJ4fr8 (ZABAVA UZ GRUPU ATOMI)

OD 14:00 – SPORTSKE IGRE I DRUŽENJE UDRUGA i MJEŠTANA – organizacija UDRUGA UMIROVLJENIKA

02.06.2024.
OD 15:00 – KU(KU)RUZIJADA (tradicija kukuruza kroz kulinarsko natjecanje) – DRUŠTVENI DOM SIVICA (organizacija Udruga žena Sivica)

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje