Povežite se s nama

Crna kronika

Netko postavio “drot” u Škriljevcu, srna uginula

Objavljeno:

- dana

U šumi zvanoj Prepretnica u Škriljevcu nepoznati je počinitelj postavio žičanu zamku, u kojoj je u ponedjeljak, 13. travnja oko 17.30 sati pronađena srna koja je u zamci uginula.

Prema izjavi lovnika lovačke udruge iz Margečana materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov.

 

Crna kronika

Policija o tragediji u Vrbanovcu: Pokušao ugasiti PVC kantu pa se zapaljiva tvar proširila na odjeću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što smo danas izvijestili o tragičnom slučaju u tvrtki Lim-mont iz Vrbanovca te objavili odgovor Državnog inspektorata, stigao nam je i odgovor PU varaždinske.

Odgovor policije prenosimo u nastavku:

Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnji muškarac prilikom obavljanja poslova na proizvodnoj liniji, vršio zavarivanje na konstrukciji na visini od oko 9 metara uslijed čega je došlo do iskrenja i zapaljena PVC kante na tlu u kojoj se nalazila lakozapaljiva tekućina. U trenutku zapaljenja navedene PVC kante, 58-godišnjak je u namjeri gašenja, nogom udario kantu, zbog čega je ošlo do prskanja zapaljene tekućine po odjeći istog. Požar koji se proširio po tijelu 58-godišnjaka i po obližnjoj konstrukciji, ugasili su radnici tvornice. Na mjesto događaja izašao je inspektor Zaštite na radu i inspektor Zaštite od požara eksplozija i oružja, kojom prilikom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed aktivacije zapaljive smjese lakozapaljive tekućine i zraka iskrom iz rada stroja za varenje. Ozlijeđeni 58-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Varaždinu, odakle je prebačen u Kliniku za traumatoligiju, centra za opekline u Zagrebu, gdje je 9. lipnja preminuo.

Dobili smo odgovor inspekcije o tragediji u Vrbanovcu u kojoj je smrtno stradao radnik

U nastavku donosimo i odgovor koji smo ranije danas dobili iz Državnog inspektorata:

Dežurni inspektor rada mjesno nadležnog područnog ureda Državnog inspektorata je dana 6. lipnja 2024. od poslodavca obaviješten o ozljeđivanju radnika u proizvodnom pogonu poslodavca. Očevidom, obavljenim odmah po dojavi, utvrđeno je da je radnik ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, do kojeg je došlo prilikom zavarivanja metalne konstrukcije. Tijekom očevida zabranjeno je daljnje obavljanje poslova zavarivanja dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno obavljanje tih poslova.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dobili smo odgovor inspekcije o tragediji u Vrbanovcu u kojoj je smrtno stradao radnik

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Vrbanovcu se prije nekoliko dana, točnije 6. lipnja, dogodila tragedija u kojoj je teško stradao radnik. Tragični događaj se dogodio, kako su nam potvrdili iz Državnog inspektorata, tijekom zavarivanja.

Nesretni radnik je ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, prevezen je u bolnicu, ali je nažalost preminuo. Kako smo neslužbeno doznali, stradao je I.P. iz Svibovca Topličkog, a tragedija se dogodila u tvrtki Lim-mont.

U nastavku donosimo odgovor koji smo dobili iz Državnog inspektorata:

-Dežurni inspektor rada mjesno nadležnog područnog ureda Državnog inspektorata je dana 6. lipnja 2024. od poslodavca obaviješten o ozljeđivanju radnika u proizvodnom pogonu poslodavca. Očevidom, obavljenim odmah po dojavi, utvrđeno je da je radnik ozlijeđen uslijed zapaljenja lako zapaljive tekućine, do kojeg je došlo prilikom zavarivanja metalne konstrukcije. Tijekom očevida zabranjeno je daljnje obavljanje poslova zavarivanja dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno obavljanje tih poslova.

S obzirom da je inspekcijski postupak u tijeku, ne možemo dodatno komentirati navedeni događaj niti nalaz inspektora rada – odgovorili su nam iz Inspektorata.

Upit smo uputili i policiji, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje