Povežite se s nama

Život i društvo

Evo kakva će pravila morati poštovati frizerski saloni tijekom epidemije koronavirusa

frizer frizura salon

Objavljeno:

- dana

Od ponedjeljka, 4. svibnja, ćemo moći na frizuru, masažu ili pedikuru.

Prema prvim informacijama prilično su duge liste narudžbi za uljepšavanje nakon vremena karantene zbog koronavirusa.

HZJZ je objavio preporuke za rad frizerskih salona, brijačnica, salona za manikuru i pedikuru te salona za masažu tijekom epidemije COVID-a 19.

Sve preporuke se mogu naći na STRANICI HZJZ-a.

Donosimo dio preporuka za rad frizerskih salona:

U dijelovima salona za obavljanje plaćanja usluge, odnosno pultovima preporučuje se postavljanje zaštitne pregrade od pleksiglasa ili drugog prozirnog materijala pogodnog za redoviti čišćenje i dezinfekciju.

U salonima je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metara između svih osoba koje se u jednom trenutku nalaze u prostoru izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluga.

Ogrtače se preporučuje zamijeniti jednokratnima.

Tijekom pružanja usluge preporuča se komunikaciju s klijentom svesti na minimum.

Klijentima se preporučuje nošenje maske za lice.

Život i društvo

Bukovečki umirovljenici u dobroj atmosferi družili se na sportskim igrama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvrtak je za bukovečke umirovljenike, ali i umirovljenike susjednih općina, bio lijep, sportski dan i dan za druženje. Naime, u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec u centru Malog Bukovca održane su sportske igre umirovljenika koje je u dobroj atmosferi otvorio općinski načelnik Darko Marković.

– Susrećemo se dosta često kod nas, to mi je jako drago, a mi vas pozivamo da i ubuduće budete naši gosti, kad god se bude ukazala prilika. Naši umirovljenici su jako aktivni, moram priznati da su najveća udruga u općini, tako da ih moramo paziti i maziti – rekao je načelnik Marković, poželjevši umirovljenicima puno sportske sreće i da se ugodno osjećaju.

Zadovoljstvo održanim sportskim igrama izrazila je i predsjednica Udruge umirovljenika Marija Balija.

– Svi umirovljenici se jako vesele ovom danu, s nestrpljenjem ga čekamo. Ovo je izvrsna prilika za druženje i rekreaciju koja je za nas jako važna, važno je da i u ovim godinama nastavimo razvijati svoje motoričke sposobnosti. Ovakvi susreti prilika su da se svi zajedno zabavimo i da si malo uljepšamo umirovljeničke dane – istaknula je predsjednica Udruge, zahvalivši načelniku Markoviću na podršci i lijepim riječima.

Četiri ekipe umirovljenika natjecale su se u tri discipline – pikadu, bacanju kolutova i visećoj kuglani. U pikadu je najuspješnija bila ekipa Martijanca, a prva mjesta u bacanju kolutova i na visećoj kuglani osvojila je ekipa Velikog Bukovca. Ukupni je pobjednik ekipa Velikog Bukovca, drugo mjesto dijele ekipe Martijanca i Donjeg Vidovca, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Trnovca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinci u utorak pozvani na radionicu u sklopu projekta InterACT Green

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin provodi projekt InterACT Green čiji je cilj uređenje Dravske park šume, tog najvažnijeg prirodnog resursa našeg grada.

Kako bi u tome bili što uspješniji i prostor rijeke Drave i Dravske park šume prilagodili potrebama građana, uz očuvanje prirodnog bogatstva, nositelji projekta pozivaju građane na participativnu radionicu prioritizacije ideja za Dravsku park šumu u utorak, 28. svibnja, u 17 sati.

Radionica će se održati u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici (Dravska 7b).

. Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, sportaš rekreativac ili samo želite doprinijeti unapređenju našeg grada, svi ste dobrodošli jer vaše nam je mišljenje važno. Pozovite i svoje prijatelje i susjede kako bi zajedno stvorili prostor koji ćemo svi rado posjećivati i čuvati za buduće generacije – poručuju otganizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje