Povežite se s nama

Život i društvo

U Biškupcu održan 38. susret vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske

Objavljeno:

- dana

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec (VZG Varaždin) u subotu 20. travnja, održan je 38. susret vatrogasaca Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske.

Otvaranju manifestacije su prisustvovali župan Varaždinske županije Miljenko Stričak, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Varaždina Ivica Labaš i Marijan Ožinger, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić te brojni gosti iz vatrogastva i lokalne zajednice.

Samu svečanost otvaranja su uveličali članovi puhačkog orkestra DVD-a Bednja. Župan Stričak je na početku svečanosti izvršio smotru 153 vatrogaskinje i vatrogasca Vatrogasne zajednice zdravstva. Na Susretu su sudjelovali vatrogasci iz DVD-a Zdravstvo Varaždin, DVD-a NPB dr. Ivan Barbot Popovača, Specijalne bolnice Krapinske Toplice, OB Zabok, Psihijatrijske bolnice Vrapče, DVD-a Zdravstvo Karlovac, OB Ogulin i Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Potom je sve okupljene pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske Krešimir Svažić. Svi govornici su istaknuli veliku i humanu ulogu zdravstvenih djelatnika uključenih u vatrogastvo.

Župan Stričak je pozdravio sve okupljene te istaknuo da je iznimna čast ugostiti pripadnike vatrogasnih društava u zdravstvu upravo u gradu u kojem je prije 160 godina započela hrvatska vatrogasna priča. Pozdravio je dvostruku ulogu sudionika u spašavanju ljudskih života, kao zdravstvenih djelatnika i kao vatrogasaca i otvorio Susret.

Uslijedila je godišnja skupština Zajednice na kojoj su prihvaćena sva podnesena izvješća. Nakon održavanja skupštine krenuo je daljnji program susreta. Martina Melnjak, voditeljica zaštite od požara OB Varaždin održala je predavanja na temu “Mjere zaštite od požara u Općoj bolnici Varažsin”.

Održana su i natjecanja u kojem su se ekipe natjecale u sportskim igrama. U popodnevnim satima održana je podjela priznanja i odlikovanja sudionicima Susreta. 

Život i društvo

Dvojac iz DVD-a Varaždin Breg nastupio na ekstremnom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Operativci DVD-a Varaždin Breg pod sponzorstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Varaždinske županije i Općina Gornji Kneginec, nastupili na najtežem vatrogasnom natjecanju Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024 u mađarskom Sombotelu.

Od 100 prijavljenih natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske, završilo ih je 89. Član DVD-a Varaždin Breg, Siniša Horvat osvojio je 4. mjesto (3. mjesto pobjeglo mu je za samo 8 stotinki), a nastupio je i Andy Barulek.

– Iako smo imali poteškoća jer je jedan član tima morao odustati zbog zdravstvenih razloga, mađarski kolega Turcán Màrk uskočio je i zauzeli smo kao TFA Team Croatia 5. mjesto od 13 timova. Bravo za naše operativce koji su pokazali snagu općinskog, županijskog i državnog vatrogastva na međunarodnoj sceni! – ističu iz DVD-a Varaždin Breg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prigodnim programom i podjelom nagrada u OŠ Martijanec proslavljen završetak školske godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom kraja školske godine, u Osnovnoj školi Martijanec održan je prigodni program kako bi školarci proslavili završetak još jedne godine, a neki se i oprostili od osnovne škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave OŠ Martijanec, članovi izvannastavnih aktivnosti dramskih, plesnih grupa, školski zbor i tamburaški orkestar, a točku na njemačkom jeziku izveli su i učenici „Male njemačke družine”, dok su program pripremili učitelji voditelji skupina izvannastavnih aktivnosti.

Tijekom programa ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak te načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ, podijelili su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se istaknuli tijekom godine u provođenju projekata i natjecanja, a šećer na kraju bila je izvedba pjesme „Rim Tim Tagi Dim” popraćena poznatom koreografijom.

OŠ Martijanec ove je godine po prvi puta provodila eksperimentalni program Cjelodnevne škole, a kako ističe ravnateljica Huzjak, učenicima se zaista trude ponuditi suvremeni način poučavanja i mnoštvo aktivnosti van redovnih kurikuluma.

– U četvrtak, uz Sportski dan, imali smo i gostovanje Stem Laba gdje su učenici imali prilike sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz područja prirodoslovlja, tehničke kulture i novih tehnologija, a u petak, uz Dan škole, učenicima je osiguran mobilni Planetarij u kojem su imali prilike otkrivati tajne svemira – rekla je ravnateljica koja se ujedno osvrnula i na program cjelodnevne škole, ali i poslala poruku svojim učenicima.

– Uspješno smo prebrodili prvu godinu Cjelodnevne škole. Neke su nam stvari bile odlične, na nekima ćemo još svi zajedno poraditi sljedeće godine, da nam u školi svima bude sigurno, ugodno i veselo. Svima zahvaljujem na odličnoj suradnji, kako učenicima i roditeljima, tako i svim zaposlenicima. Počinje dugo toplo ljeto, dobro se odmorite i napunite baterije za jesen. Udžbenici i svi ostali nastavni materijali čekat će vas u školi, tako da o tome ne trebate voditi brigu. Dakle, opustite se i uživajte – poručila je ravnateljica.

Općinski načelnik Branimir Nađ čestitao je svim učenicima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini, dok je osmašima poželio mnogo sreće u daljnjem školovanju.

– Danas smo imali prilike podijeliti i nagrade najboljim učenicima i mentorima, za što je sredstva osigurala Općina. Nagrađeno je ukupno 50 učenika i 10 mentora. Sama ta brojka govori o uspješnosti naše osnovne škole i koliko se ovdje radi sa našom djecom. Čestitam svima na uspješno završenoj godini i želim svima da ugodno provedu ljetne praznike te da se u školu vrate puni elana – rekao je načelnik Nađ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje