Povežite se s nama

U fokusu

Još ništa od nove ginekološke ordinacije u Varaždinu: prikupljeno 400-ak izjava, a treba minimalno 1.500

Objavljeno:

- dana

NEMATE GINEKOLOGA? ISPUNITE IZJAVU

Prikupljanje izjava za novu ginekološku ordinaciju u Varaždinu, koja će raditi preko HZZO-a, još traje.

–  Prema trenutno dostupnim podacima, dosad je prikupljeno 400-ak izjava, što, nažalost, još nije dovoljno za pokretanje postupka otvaranja novog ginekološkog tima na lokaciji Kolodvorska 20 u Varaždinu. Da bi se postupak pokrenuo potrebno je prikupiti 1.500 potpisa uz razne potrebne suglasnosti, od kojih su neke i dobivene, a po otvaranju ambulante u roku od godinu dana potrebno je prikupiti još 3.000 pacijentica – rekao je Dražen Jagić, ravnatelj Doma zdravlja.

Radit će specijalisti iz bolnice, no službeno od imena još ništa

Iako se već nagađa koji liječnici će raditi u novoj ginekološkoj ordinaciji, ravnatelj Doma zdravlja navodi da se o imenima još ne može govoriti. 

– Kao što sam i prije naglašavao, bit će to tim bez nositelja. Liječnici koji će raditi u ambulanti definirat će se tek nakon što Dom zdravlja potpiše ugovor o poslovnoj suradnji s Općom bolnicom Varaždin, gdje je pokazan interes liječnika specijalista za suradnju. Nositelj novog ginekološkog tima znat će se tek po dobivanju suglasnosti za zapošljavanje liječnika specijaliste ginekologije i opstetricije, a onda i provedenog natječaja  – rekao je Jagić i dodao da sve žene, bez obzira što potpišu izjavu, i dalje koriste koriste zdravstvenu zaštitu kod dosadašnjeg izabranog ginekologa, dok će tek po otvaranju ambulante dolaziti novoizabranom.

Sve žene koje žele promijeniti ginekologa ili ga još nemaju, još uvijek mogu popuniti izjavu te ju predati u originalu u Upravu Doma zdravlja

S obzirom da prikupljanje izjava još traje, sve žene koje žele i dalje mogu popuniti i potpisati tiskanicu HZZO-a, odnosno, izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora.

– Izjavu je u originalu potrebno dostaviti u Upravu Doma zdravlja Varaždinske županije na 2. katu u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu. Navedena tiskanica dostupna je i u Upravi i na web stranicama Doma zdravlja Varaždinske županije – podsjetio je Jagić.  

Otvorenjem nove ginekološke ordinacije omogućit će se kvalitetnija zdravstvena zaštita žena, ali i rasteretili dosadašnji ginekološki timovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su zbog velikog broja pacijentica prebukirani i kod kojih su sada gužve.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje