Povežite se s nama

Međimurje

U nedjelju u atriju Starog grada pretpremijera filma pobjednika Festivala mediteranskog filma

Objavljeno:

- dana

Otvoreno kino Galerija

Ljetno kino Galerija u atriju Staroga grada u nedjelju nudi pretpremijeru filma pobjednika Festivala mediteranskog filma u Splitu (FMFS) 2016. godine

Riječ je o filmu “Kad otvorim oči“ koji je ušao i u službenu selekciju 10 filmova za LUX Film Prize. 

Prikazuje buntovništvo mlade Farah, pjevačice u rock bendu Joujma, čiji su angažirani stihovi naljutili režim Bena Alija. Rat koji vodi Farah odvija se na dva fronta – onom obiteljskom u kojem se mora suočiti s njezinim konformizmom, i onim u kojem se tijekom policijskog ispitivanja suočava s brutalnošću političke diktature.

Sve projekcioje počinju u 21.15 sati. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u atrij Staroga grada, uoči projekcija i to po cijeni od 10 kuna za dokumentarni film četvrtkom i 15 kuna za igrani film nedjeljom. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, projekcija prema rasporedu se otkazuje.

Besplatan ulaz imaju vlasnici godišnje iskaznice kina Galerija i oni koji na projekciju dođu u majici kina „ne idem u kino zbog kok(ic)a“. Oni koji majicu još nemaju, mogu ju kupiti za 50 kuna na ulazu u atrij Staroga grada.

Ljetno kino Galerija organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i Koncertnim uredom Varaždin.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje