Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Nevrijeme u Varaždinu: jedno drvo palo na auto i kuću, a drugo na prugu u Zbelavi

Objavljeno:

- dana

JVP Varaždin je zbog nevremena u ponedjeljak, 25. svibnja, imao tri intervencije.

U 14:00 sati primili su dojavu o srušenom stablu na osobno vozilo i obiteljsku kuću na trgu A. G. Matoša u Varaždinu.

– Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da se uslijed nevremena srušilo stablo te pri padu oštetilo krov obiteljske kuće i osobno vozilo. Uporabom motorne pile, raspilili smo srušeno stablo na manje trupce i sklonili ih na zelenu površinu – objavili su varaždinski Vatrogasci.

Istog dana u 14:30 primili su dojavu o poplavi podruma obiteljske kuće, u Ulici Otokara Keršovanija u Varaždinu. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je kako je poplavljen podrumski prostor površine 20 metara kvadratnih u visini 5 cm vode. Do prodora vode došlo je uslijed vremenskih neprilika. Voda je uspješno uklonjena te nije primjećen novi prodor.

– U 14:36 primili smo dojavu PU varaždinske o srušenom stablu na željezničku prugu kod stanice Zbelava u Zbelavi. Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo srušeno stablo koje se prepriječilo nad prugom te smo pristupili njegovom uklanjanju. Stablo je uporabom motorne pile raspiljeno na trupce a pri njegovom izvlačenju mehanizacijom su pomogli vatrogasci DVD-a Zbelava koji su se također odazvali intervenciji. Prisutna je bila i policija, a radi sigurnog uklanjanja stabla s pruge obaviješten je bio i Centar 112 koji su koordinirali s HŽ-om te privremeno zaustavili prometovanje vlaka – objavio je JVP Varaždin.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje