Povežite se s nama

Sport

STK Starr s jednim porazom i jednom pobjedom igra odlučujući meč za treći krug ETTU Cupa

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

U vrlo napornom tjednu, u kojem će odigrati čak šest susreta igrači STK Starr spremaju za sutra novi sportski podvig.

 

U drugom krugu ETTU Cupa koji se igra u Pragu STK Starr je izgubio prvi susret s češkim klubom SF SKK El Nino Praha 3:0.  Jakub Kleprlik – Dario Kraljić 3:1 (5:11, 11:3, 11:2, 11:4), David Reitspies – Nikola Horvat (11:8, 11:7, 11:4), Ondrej Bajger – Ronald Ređep 3:2 (11:3, 9:11, 5:11, 11:7, 11:9).

– Prvi susuret igrali smo bez našeg prvog igrača zbog umora i bolesti, ovaj tjedan odigrat ćemo šest susreta što je iznimno iscrpljujuće i još plus toga proveli smo više od 20 sati u kombiju putujući. Dali smo zato priliku mladima i oni su je iskoristili i odlično odigrali mečeve ali Češki klub je vjerojatno najjači u našoj skupini pa smo se usredotočili na druge dvije ekipe, jer i drugoplasirana ekipa iz skupine prolazi u sljedeći krug ETTU Cupa, dodao je Ronald Ređep predsjednik i igrač STK Starr.

U drugom susretu pobijedili su španjolsku ekipu Irun Leka Enea Tenis de Mesa 3:1. Pojedinačni rezultati su bili sljedeći: Jia Zeng : Rodrigo Cano 3:0 (11:6, 11:6, 11:9), Ronald Ređep . Daniel Palacios 3:2 (3:11, 11:9, 9:11, 11:2, 13:11), Nikola Horvat  Đorđje Borčić 1:3 (12:14, 3:11, 11:8, 4:11), Jia Zeng . Daniel Palacios 3:1 (11:5, 11:5, 9:11, 11:5).

– Nako pobjede nad Španjolcima otvara nam se mogućnost za prolazak skupine i ulazak u treći krug ETTU Cupa. Sutra u 10 sati pred nama je odlučujući meč s  belgijskom ekipom TT Vedrinamur. Sutra ćemo „poginuti“ u dvorani. Cilj nam je ulazak u treći krug i postizanje najboljeg stolnoteniskog rezultata varaždinskog kluba svih vremena, pa čak i jednog od  najboljih rezultata svih vremena koji je postigao neki varaždinski sportski kolektiv u olimpijskom sportu u ovako jakoj konkurenciji, naglasio je Ređep.

Sutrašnji meč, nedjelja 30. listopad s početkom u 10 sati, također će biti izravno prenošen putem streama na internetu na adresi:

http://www.laola1.tv/en-int/livestream/tt-vedrinamur-stk-starr-varazdin-len.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje