Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina uz prvijenac Obregona izgubili od Dinama

Objavljeno:

- dana

Nakon tri mjeseca prvoligaški nogomet se igrao u Varaždinu. Bez gledatelja odigran je susret 27. kola 1. HNL između Varaždina i Dinama. Završilo je 3:1 za Zagrepčane.

Trener Samir Toplak izveo je sastav: Nevistić-Novoselec, Stolnik, Rodin, Mamić-Jessie, De. Glavina, Đurasek-Petković, Benko, Drožđek.

Već u prvoj minuti Varaždinci su zaprijetili preko Nevena Đuraseka koji je tukao preko gola nakon lijepe akcije.

U osmoj minuti prva prilika za goste. Odlično se u šesnaesterac ubacio Bruno Petković, dao za Damiana Kadziora koji je s deset metara pucao pored gola. U 13. minuti Dinamo je kaznio Varaždince. Kadzior je dao za Arijana Ademija koji je hladno matirao Ivana Nevistića.

2:0

Varaždinsko bunilo nastavilo se dvije minute kasnije. Vinko Petković nesmotreno je uklizao u Ademija i sudac Ivan Župan pokazao je na bijelu točku. Nepogrešiv je bio Bruno Petković s bijele točke za 2:0.

U 34. minuti najbolja prilika za Varaždince. Imali su slobodni udarac na 18 metara. Odlično je preko živog zida pucao Domagoj Drožđek, no Dominik Livaković još je ljepše obranio. Na drugoj strani zabljesnuo je Nevistić odlično obranivši pokušaj glavom Joška Gvardiola.

Indisponirani Jessie napravio je veliku pogrešku u prvom minuti sudačke nadoknade. Malo se zaigrao, loptu mu je uzeo Amer Gojak i išao sam na Nevistića, koji je pročitao njegov pokušaj.

U drugom dijelu mnogo bolji Varaždin. Toplak je uveo Teklića, Obregona i Mehdikhani te pogodio. Oni su bili smetnja Dinamovoj obrani, a Obregon se upisao u strijelce u 79. minuti. Odlično se oslobodio čuvara i pogodio s dvadesetak metara.

Varaždinci su jurnuli po izjednačenje, no primili su treći gol. Postigao ga je Antonio Marin u sudačkoj nadoknadi.

Varaždinski nogometaši u sljedećem kolu ugošćuju Rijeku.

Sport

Vlado Vlašić novi je predsjednik Nogometnog kluba Zelengaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekadašnji direktor Varkoma Vlado Vlašić novi je predsjednik Nogometnog kluba Zelengaj.

Odlučeno je tako jednoglasnom odlukom na izvanrednoj izbornoj Skupštini koja je održana u ponedjeljak, 1. srpnja.

Uz promjenu na samom čelu kluba do promjene dolazi i na mjestu potpredsjednika te tajnika pa će tako novi potpredsjednik biti Željko Vitez, dok se na mjesto tajnika vraća Hrvoje Vrbanić.

– Zahvaljujemo dečkima što su odlučili prihvatiti ovaj nezahvalan zadatak i tako u ovim jednako nezahvalnim vremenima ugraditi jedan dio sebe u povijest kluba i naše male ali homogene zajednice. Također se zahvaljujemo i našem dosadašnjem predsjedniku Nerminu Ešpiću na svemu što je učinio za naš klub i ovim putem mu želimo sve najbolje kako na privatnom tako i na poslovnom planu – ističu iz NK Zelengaj.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Suze Dražena Beseka na predstavljanju: Varteks je brend, a živjeti u Varaždinu privilegija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Dražen Besek, novi je trener Varteksa. Predstavljen je u utorak, 2. srpnja u klupskim prostorijama u Hrašćici.

– Zvali su me nonstop i lomili te na kraju sam osobno prelomio i došao. Nije dobro kad emocije govore. Stigao sam pokušati ostvariti sva očekivanja Varteksa. Entuzijazam uvijek postoji, no čeka nas mnogo odricanja i puno, puno rada – istaknuo je kroz suze Dražen Besek, novi trener Nogometnog kluba Varteks.

No, kako su čovjeka koji je imao mnogo unosnije ponude iz inozemstva uspjeli nagovoriti da dođe u četvrti rang hrvatskog nogometa?

– Za mene je privilegija živjeti u Varaždinu, a Varteks je za mene brend – ponovno su Beseku krenule suze na oči te je objasnio zašto se odlučio za nešto skromniji nogometni angažman.

– Već godinu dana sam bez posla. Uvijek je bilo kontakata i razgovora. Isključivo sam tražio angažman u inozemstvu. Razina natjecanja za mene nije presudna, već ljudi i okolina. Teško mi je povrijediti te ljude u Varteksu. Sada su me slomili jer su mi dali opcije i ja sam pristao. Ovdje ne dolazim kratkoročno, već dugoročno – ističe Besek koji je vodio brojne klubove počevši od nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, Čakovca, Drave iz Ptuja, Slaven Belupa, Osijeka i Zagreba. Uspio je ono što rijetko kojem Hrvatu uspje – osvojiti srca Kineza.

Posljednji angažman, koji je bio vrlo kratak imao je u marokanskom Maghreb de Fèsu.

No, koliko će njemu kao treneru biti teško spustiti na nešto niži nivo?

– To je i za mene jedan veliki izazov, jer nikad nisam radio na tom nivou. Ako ću se previše morati spuštati onda će to biti problem. Svjestan sam da ću morati sniziti kriterije i zahtjeve, ali i dalje ću inzistirati na disciplini u trenažnom procesu i nikad ni jedan igrač neće biti ispred kluba. Postoji hijerarhija autoriteta, jer ovo nije individualan sport – dodao je Besek kojem će pomoćnici biti Marko Trojak, koji je ujedno i voditelj Škole nogometa, te Romano Nježić.

– Velika je čast što ćemo asistirati takvom treneru, ali prije svega čovjeku iznimnih kvaliteta. Mene je baš on kao juniora uveo u seniorski sastav tadašnjeg Varteksa i pokazao mi kako surovi profesionalizam funkcionira – rekao je Marko Trojak.

Iz kluba su zasad otišli Mrmić, Stojko, Dolovski, Kos i Vlah, a pripreme za novu sezonu uskoro kreću.

– Čeka nas puno posla. Začas krećemo s pripremama i vjerujem da ćemo napraviti dobru selekciju. Stvorit ćemo ekipu koja će se znati potući na terenu. Što se tiče ciljeva, to je napraviti iskorak s obzirom na prošlu sezonu, odnosno boriti se za 1. mjestu – zaključio je Besek koji je najviše vremena u Kini proveo u Shangai Shenhuei. Bio je pomoćnik, glavni trener, a na koncu savjetnik. Također, vodio je i kinesku U-23 reprezentaciju te Hunan Billows, Wuhan Zall i Tianjin Songjiang.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje