Povežite se s nama

Crna kronika

Šemovec: obiteljski nasilnik (73) završio u istražnom zatvoru jer je prijetio supruzi da će ju ubiti

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina star 73 godine zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji i prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je 74-godišnjak od lipnja 2015. do lipnja 2020. godine u obiteljskoj kući u Šemovcu, učestalo u alkoholiziranom stanju grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu te joj prijetio da će ju ubiti, čime je povrijedio njeno dostojanstvo i dovodio ju u ponižavajući položaj – objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 74-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela koji prijeti.

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

S 1,7 promila u Jurketincu izazvao frontalni sudar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Jurketincu u ponedjeljak, 20. svibnja, oko 18 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 61 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila, iz smjera Vidovca u smjeru Ivanca. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na suprotnu stranu kolnika i prednjim djelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 61-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje