Povežite se s nama

Život i društvo

Uz Aerodrom i stand up komičara Štampara završio Jailhouse festival

Objavljeno:

- dana

U Lepoglavi

Završilo je sedmo izdanje Jailhouse festivala u Lepoglavi koje je trajalo od 5. do 14. kolovoza. Zadnji vikend festivala obilježio je nogač, nastup grupe Aerodrom te nastup stand – up komičara Vlatka Štampara.

Od četvrtka do nedjelje trajao je Escape Room, tzv. bijeg iz sobe, koji se prvi puta održao u Lepoglavi. O težini zagonetka dovoljno govori činjenica da je od 19 prijavljenih ekipa, samo jedna uspjela zaista izaći iz sobe. U četvrtak je također održano predavanje o Nikoli Tesli („vizionar i genije“) na kojemu je Zoran Koritnik, iz Udruge Nova akropola iz Varaždina u dva sata izvrsno približio život i djelo slavnog znanstvenika, dodavši mnogo motivacije u svoj govor.

Petak je bio rezerviran za turnir u nogometu, NUM Nogač 3 na 3 na kojemu je sudjelovalo 16 ekipa. Igralo se od 18 sati na principu 3 + 1 igrač, po skupinama i na ispadanje, a do samog kraja turnira borba za prva tri mjesta bila je žestoka. U susretu za treće mjesto igrali su „RM Bednja“ te „Mr. Mime Squad“ koji su glatko izborili pobjedu, u sastavu: Alen Kostanjevec, Sebastijan Kranc, Goran Malogorski te Dalibor Solina. Pravi derbi mogao se vidjeti i u finalu u kojemu je pobijedila ekipa „Štefan“ (Ernest Malarić, Davor Presečki, Bojan Podgajski i Dejan Hmelina),  a drugo mjesto osvojila je ekipa „Prijatelji“ (Tomislav Jagić, Marko Maloić i Marko Loparić). Najbolji u zgodicima s centra bio je Leo Đurđević, a najbolji strijelac turnira Emanuel Andreić s 9 pogodaka. Sudjelovali su igrači iz svih krajeva Varaždinske i okolnih županija te su tribine do samog kraja bile popunjene.

Subota je bila rezervirana za biciklijadu „Po zagorskim bregima“. Vozilo se vilinskom špicom, a ukupno je sudjelovalo 40-ak biciklista svih dobnih skupina. Nakon bicikliranja, na Vudelju su sudionici predahnuli uz dobru hranu i piće.

U večernjim satima krenuli su dugoočekivani koncerti. Atmosferu prije koncerta grupe Aerodrom zagrijali su bendovi Genova, Fajrunt (Dominik Sever) te Treća smjena s gostom Tomislavom Golubanom. Već na nastupu demo bendova, Gradski park u Lepoglavi bio je pun gotovo do kraja, a čekalo se samo jedno: nastup Aerodroma. Dečki su krenuli od 23 sata i izveli 25 pjesama od kojih je većinu publika pjevala zajedno s njima, poput: „Zamisli život“. „Tvoje lice“, „Divljakuša“, „Usne vrele višnje“, „24 sata“, „Fratello“, „A šta da radim“, „Što si u kavu stavila“ i zadnja, „Stavi pravu stvar“. Budući da je publika bend zvala na bis, izveli su još četiri sjajne pjesme (Slatka mala stvar, Lijepe žene prolaze, Stand by me i Fa fa la). Nastupom su definitivno pokazali zbog čega su desetljećima na sceni te prepoznati kao legende domaće rock scene.

Na zadnjem danu Jailhouse Festivala održane su sportske igre na kojima se moglo boćati, igrati stolni tenis i golf. U večernjim satima Pamela Konjevod održala je putopisno predavanje opisavši svoje doživljaje u brojnim zemljama svijeta, ali i alternativne načine putovanja poput couch – surfinga. Zadnji događaj na festivalu bio je nastup stand – up komičara Vlatka Štampara koji je više od dva sata nasmijavao brojnu publiku.

Podsjetimo, festival je organizirala Nezavisna udruga mladih te je u provedbi festivala pomogalo više od 40 volontera. Glavni pokrovitelj Festivala bio je grad Lepoglava, a partner TKIC uz podršku brojnih sponzora. Kroz 10 dana održane su zabavne, ali i kulturne, sportske i edukativne aktivnosti. Organizatori se zahvaljuju svima na dolasku te vas unaprijed pozivaju na iduće izdanje Jailhouse Festivala.

Izvor:
Foto: Jailhouse festival

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje