Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Oko 300 planinara španciralo od Bednje do Trakošćana

Objavljeno:

- dana

ŠPANCIR POHOD

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „MIV“ Varaždin, u subotu, 21. kolovoza, održan je 9. Planinarski Špancir pohod, što se svake godine organizira u okviru varaždinskog festivala uličnih šetača Špancirfest.

Ovogodišnji pohod organiziran je na trasi od Bednje do Trakošćana pod pokroviteljstvom općine Bednja uz sudjelovanje preko 300 planinara iz 21 planinarskog društva. Na startu kod vatrogasnog doma sudionike je pozdravio načelnik općine Mirko Bistrović i bednjanskim govorom zaželio sudionicima lijepu šetnju bednjanskim brežuljcima.

Zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima i gostoljubivosti mještana na startu, na okrjepnoj točki na Gornjem Plešu, te na cilju u Trakošćanu, sudionici su ponuđeni hranom i pićem. Usprkos lošoj prognozi vremena, vrijeme je bilo odlično za šetnju, uz lijepe vidike na Ravnu goru, Ivančicu, Strahinjčicu i Trakošćan.

Na cilju u Trakošćanu poslužen je ručak, gulaš hotela Trakošćan, a nakon ručka organizirano je druženje uz podjelu zahvalnica planinarskim vodičima. Posljednji od predviđenog ciklusa od 10 pohoda održat će se iduće godine od Drave do Varaždina, uz podjelu poklona planinarima koji su bili na svih deset pohoda, te sudionicima sa više od pet pohoda. I ovom prilikom organizator se zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom omogućili uspješnu organizaciju ove vrijedne akcije planinara HPD „MIV“ Varaždin.

    

 

Izvor: Foto:

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje