Povežite se s nama

Sport

Vanja Bojanić i Nikola Smolić pobjednici Ravna gora traila

Objavljeno:

- dana

Humanitarni karakter

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan prošlu su subotu postali jedinstvena trkačka staza na kojoj su se u sklopu utrke Red Bull Ravna gora Trail 2016 natjecala čak 75 trkača.

Start utrke bio je u Filićevom domu na Ravnoj gori. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se natjecatelji penjali na suprotni greben i njime se vraćali do Filićevog doma. Od doma se potom silazilo lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trčalo oko jezera. Nakon kruga oko jezera istim se putem vraćalo do cilja u Filićevom domu. 

Na Ravnoj gori su se trčale dvije utrke. “Velika” utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Mežu ženama, najbolja je bila Vanja Bojanić. Drugo mjesto osvojila je Katja Rajačić a treće Matea Mamić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Nikola Smolić, drugo mjesto zauzeo je Ivan Lovrenčić a trećeplasirani je bio Jože Župan.

“Malu” utrka je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike. Od žena, najbolja je bila Maja Matačić. Drugo mjesto osvojila je Kristina Zajec a treće Andreja Migles. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Vladimir Slunjski. Drugi je bio Benyamin Vuk a treći Vanja Canjuga.

Najsjevernija gora Hrvatskog Zagorja tako je, i četvrtu godinu za redom, privukla je zaljubljenike u planinsko trčanje iz Varaždinske, ali i okolnih županija. U organizaciji SRD 315 Sjeverozapad tako se proteklu subotu trčalo najljepšim predjelima Ravne gore, na zadovoljstvo brojnih zadovoljnih trkača i okupljene publika.

Utrka Ravna gora trail je imala i humanitarni karakter. SRD 315 Sjeverozapad se priključio humanitarnoj akciji za pomoć Anji Pšag. Od svake startnine za utrku odvojeno je po 10kn, a na samoj utrci prikupljane su i dobrovoljne donacije.

Izvor:
Foto:

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje