Povežite se s nama

Crna kronika

Vlasnik u Varaždinu rezao stari plinski priključak u kojem je još bilo plina pa izazvao požar i opekao se

Objavljeno:

- dana

U petak, 14. kolovoza, oko 13:03 sati JVP Varaždin je odjurio na lokaciju požara u Ulicu I. Vojnovića u Varaždinu.

Dolaskom na lokaciju zatekli su jednu prostoriju kuće u plamenu, a radilo se o radioni vlasnika u kojoj je imao puno različitih stvari.

– Započeli smo s gašenjem požara s vitlom za brzu navalu i odmah je postavljena cijevna pruga s još 2 C mlaza vode. Objekt je bio vezan na susjedovu kuću na kojoj se je već počela taliti stiroporna fasada, a iz prostorije se čulo pucanje jer je unutra bilo raznih boja, lakova… Izvučena je iz plamena i plinska boca koja je ohlađena i maknuta sa mjesta. Ubrzo nam je jedna osoba objasnila da je do zapaljenja došlo jer je vlasnik rezao stari plinski priključak u kojem je još uvijek plin. Vlasnik je prilikom rezanja i zapaljenja dobio opekline po rukama te su ga odvezli na Hitnu – objavili su varaždinski vatrofasci.

Djelatnici firme su objasnili svima da se stari priključci ne diraju jer su još uvijek priključeni na plinsku mrežu.

– Mi smo požar ubrzo ugasili, ali je plin izlazio iz plinske mreže jer je priključak bio odrezan a nije bilo ventila da se zatvori. Kad su stigli djelatnici Termoplina objasnili su nam da su zatvorili plin u cijelom kvartu, ali da će plin još neko vrijeme izlaziti dok se ne isprazni plinska mreža. Mi smo s dva mlaza vode hladili mjesto požara i ventilirali prostor da nam plin ne ulazi u ostale prostorije. Evakuirane su dvije susjedne kuće te im je zatvoren plin i isključena struja da nebi došlo do eksplozije. Cijelo vrijeme smo eksploziometrom provjeravali stanje u kući jer je u nekim prostorijama bila velika koncentracija plina (oko 500 ppm). Kad je plin prestao izlaziti nastavili smo s ventiliranjem svih prostorija nadtlačnim ventilatorom tako dugo dok eksploziometar nije pokazivao koncentraciju koja je sigurna za ulazak u prostore i ne može doći do eksplozije. Nakon toga su djelatnici Termoplina ušli u kuću i još jednom iznjerili koncentraciju plina u prostorijama i rekli da je sigurno. Mi smo još jednom provjerili prostorije u susjednim kućama, i objasnili svima da se mogu sigurno vratiti u kuće – objašnjeno je na internetskoj stranici JVP-a Varaždin.

Vatrogasci su se nakon toga vratili u postrojbu. Na mjestu su ostali djelatnici policije koji su obavili očevid i djelatnici Termoplina koji su po obavljenom očevidu krenuti u sanaciju.

Intervencija je završena u 14:37 sati.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje