Povežite se s nama

Međimurje

I dalje bez lokalne transmisije – u petak jedan novi slučaj korone u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

U prethodnih 24 sati u Međimurskoj županiji uzeto je 88 uzoraka, a do sada je ukupno testirano 2.872 osobe. Od jučer su testirane 62 osobe, 61 nalaz je negativan i 1 pozitivan.

U Međimurskoj županiji je s današnjim danom 26 aktivnih slučajeva, svi su bez ili s vrlo blagom kliničkom slikom, u samoizolaciji čime je Međimurje i dalje županija bez lokalne transmisije COVID 19 virusa.

U samoizolaciji je 220 osoba. Riječ je o osobama pozitivnim na COVID 19 virus te njihovim kontaktima.

Međimurje

Tradicionalna „Serjojnska berba grožđa” na rasporedu je u nedjelju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Berba grožđa, bogata povorka s uprizorenjem „Serjojnske berbe grožđa” nekada je bila gotovo najveća manifestacijska senzacija Murskoga Središća.

Organizatori s velikim zadovoljstvom najavljujuju tradicionalnu „Serjojnsku berbu grožđa” koja će se održati u nedjelju, 22. rujna, u Murskom Središću. Ovaj povijesni događaj, koji ponovno oživljava bogatu kulturnu baštinu ovog kraja, započet će točno u 14:30 sati. Start je točno u 14:30 sati na parkingu ispred groblja.

Povorka od groblja Ulicom A. Mihanovića kreće prema Martinskoj ulici, lijevo po Martinskoj, skreće desno u Matije Gupca i napreduje prema centru . odnosno do prostora ispred zgrade Gradske uprave. Glavni i finalni pokaz/mimohod je pred stubištem ispred zgrade gradske uprave.

Bira se i nagrađuje najzanimljivije predstavljanje.

Po okončanju mimohoda zajedničko slavlje-zabava uz glazbeni sastav u Sokolskom domu, s osiguranom eno-gastronomskom ponudom za sve sudionike povorke.

Nastavite čitati

Međimurje

Lidija Miše-Jalšovec predložena za novu direktoricu ČAKOM-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obzirom na istek mandata Uprave Direktora GKP ČAKOM d.o.o. Ivana Perhoča, bacc.ing.el. Nadzorni odbor GKP ČAKOM d.o.o. je objavio natječaj za izbor nove Uprave Direktora GKP ČAKOM d.o.o.

– Kako po provedenom prvo objavljenom natječaju nije odabran ni jedan kandidat, natječaj je ponovljen. Po ponovljenom natječaju pristiglo je jedanaest prijava, od kojih su pet prijava bile pravovaljane. Sa svim kandidatima koji su poslali pravovaljane prijave, članovi Nadzornog odbora su obavili razgovor. Nakon obavljenih razgovora i proučene pristigle dokumentacije pravovaljanih prijava kandidata, Nadzorni odbor GKP ČAKOM d.o.o. je jednoglasno donio odluku te predlaže Skupštini Društva GKP ČAKOM d.o.o. da za novu Upravu Direktora imenuje gđu. Lidiju Miše-Jalšovec, dipl.oec. iz Čakovca – stoji u priopćenju ČAKOM-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje