Povežite se s nama

Međimurje

DOSTI nastavlja s projektom za pomoć više od 120 potrebitih osoba

Objavljeno:

- dana

U petak, 4. rujna, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Slavonskom Brodu svečano su uručili 35 ugovora za projekte u okviru otvorenog trajnog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag. iur., također je potpisala ugovor za provođenje projekta „Želim – pomoć dijelim II“.

Riječ je o nastavku uspješnog projekta koji je Društvo počelo provoditi još 2018. godine. Projekt se financira iz Europskoga socijalnog fonda, a iznosi nešto više od 1.800.000 kuna.

Traje 15 mjeseci, dok će pružanje usluge pomoći u kući trajati 12 mjeseci, i to za više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurja.

Osim toga, omogućit će se i trajnije rješenje problema nezaposlenosti kod žena i unaprijediti njihove potencijale na tržištu rada.

– Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove, kao i za korisnike s područja partnera na projektu. Partneri na projektu su Općina Podturen, Općina Orehovica i Općina Mala Subotica. Obvezni partneri na projektu su CZSS Čakovec i Područni ured HZZ-a Čakovec, bez kojih ne bismo mogli prijaviti ovaj projekt. Zahvaljujemo i jedinicama lokalne samouprave s nižim indeksom razvijenosti koje su prepoznale potrebu uključivanja u takav projekt – poručili su iz Društva.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje