Povežite se s nama

Život i društvo

Martina Bedeniković iz 1. OŠ Varaždin izabrana za najučiteljicu Hrvatske!

Objavljeno:

- dana

„HRVATSKA UŽIVO“ IZABRALA NAJUČITELJE

– Biti učitelj najljepše je zanimanje na svijetu – poručuje Martina Bedeniković, učiteljica razredne nastave na 1. osnovnoj školi Varaždin, koja je u izboru HRT-ove emisije Hrvatska uživo izabrana među tri najučiteljice u cijeloj Hrvatskoj, prenosi Školski portal.

Gledatelji su bili pozvani da nominiraju najboljeg učitelja ili učiteljicu, a odaziv je bio ogroman. To je i razlog zbog kojeg Martini Bedeniković čestitke stižu sa svih strana.

„Ona se posveti svakom djetetu posebno, od razreda čini ekipu, ona djecu potiče i daje samopouzdanje“, napisali su  učenici i roditelji o svojoj omiljenoj učiteljici.

Martina Bedenković iza sebe ima niz generacija koje je obrazovala i odgajala.  – Kolegica Martina je svoj 27 godišnji radni vijek odradila s puno elana prema djeci, prema roditeljima, s puno osjećaja  – rekla je ravnateljica 1. osnovne škole Karmen Hans-Jalšovec.

Najučiteljica Martina je pak poručila budućim prosvjetarima da ne odustaju od svojeg poziva.  

– Ako su u ovom trenutku naša primanja možda manja, to nas ne sprečava da djeci dajemo ono najbitnije, a to su ljubav i naše znanje – istaknula je.

Izvor:
Foto: HRT

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje