Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Hrvatski predsjednik Zoran Milanović obišao TICM, Metalsku jezgru i Eko muzej

Objavljeno:

- dana

Zoran Milanović, aktualni predsjednik Republike Hrvatske, danas, 19. listopada, prvi put je po službenoj predsjedničkoj dužnosti posjetio najsjeverniju hrvatsku županiju.

Obišao je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Metalsku jezgru i Međimursku palaču turizma. Dočekao ga je domaćin, međimurski župan Matija Posavec, nakon čega je obišao Eko muzej, kojim ga je proveo voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

– Pozdravljamo hrvatskoga predsjednika Zorana Milanovića kojega smo željeli upoznati sa svime što se događa i što razvijamo u Međimurskoj županiji. Ovaj prostor je centar znanja u kojem je nekad boravila vojska te je izvrstan primjer revitalizacije vojnih objekata. Centar ima desetak institucija u koje je u proteklih desetak godina uloženo oko 95 milijuna kuna, većinom iz europskih sredstava, u kojem radi i studira više od 1500 ljudi. Imamo dva znanstvenoistraživačka centra, Međimursko veleučilište, tri zgrade Tehnološko-inovacijskoga centra, Studentski dom, razvojne agencije i institucije.

Na ovom prostoru se proizvodi i softver za Porscheova vozila, a na njega je naslonjen i Poslovni park Međimurje koji se popunjava kao gospodarska zona. Predsjedniku smo predstavili i 70 kapitalnih projekata koji se oslanjaju na Proračun Međimurske županije, kao i razvitak obrazovanja, gospodarstva i zdravstvenoga sustava za boljitak naših stanovnika. Vjerujem da će suradnja i primjer dobre prakse predsjedniku biti motiv da kad putuje Hrvatskom i svijetom spomene da postoji kutak u Hrvatskoj koji radi dobro, produktivno i transparentno, s pogledom u budućnost – rekao je župan Posavec.

Predsjednik je upoznat i sa svrhom osnivanja Metalske jezgre, čiji ravnatelj Mario Šercer mu je pokazao 3-D printer, najveći u krugu od 500 kilometara. Potom se Milanović susreo i s direktorom Tehnološko-inovacijskoga centra Ivanom Plačkom te su prodefilirali novootvorenom trećom zgradom Centra. U njoj se smjestilo četrdesetak tvrtki.

– Centar znanja je samo mali primjer toga kako se vrijedno i konstruktivno pristupa idejama, koje su, kao i dobra organizacija, potrebne da bi se dobio europski novac: ovo nije palo s neba – rekao je predsjednik Milanović.

Predsjednik je sa županom Posavcem i čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem održao radni sastanak. Slijede posjeti tvrtki Centrometal u Macincu te romskom naselju Parag kod Trnovca.

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje