Povežite se s nama

U fokusu

Čak 80 izlagača na Sajmu, svi se nadaju potpori politike

Objavljeno:

- dana

SAJAM

Na dvodnevnom 3. Gospodarskom sajmu Varaždin 2016. krajem prošlog tjedna izlagalo je više od 80 izlagača.

Brojka je to koja govori da su na prva dva izdanja Sajma obrtnici i gospodarstvenici pronašli međusobni interes za priredbu ovakvog tipa. I to unatoč tome što se isprva ti sajmovi nisu pokazali obećavajućima. Očigledno je to bio samo oprez uslijed dugotrajne recesije. S izlaskom iz krize gospodarstvo je uzelo novi zamah, što se pokazalo i gužvom na Gospodarskom sajmu. Užurbana, poslovna atmosfera podsjećala je na dobra vremena hrvatskoga gospodarstva. Mnoga predstavljena poduzeća vodeće su firme u svojoj branši na domaćem i međunarodnom tržištu. 

Varaždinska županija zauzima prvo mjesto na brojnim ljestvicama s prefiksom naj. Najmanje je nezaposlenih, najveći izvoz, najveći gospodarski rast… ali istovremeno i najmanje plaće. Upravo zbog toga varaždinski gradonačelnik Goran Habuš smatra da je ovakav tržišni rast dobar korak ka konkurentnosti na tržištu rada.
– Lokalne vlasti čine sve kako bi pomogle županijskom gospodarstvu, ali čekamo da nam se u tome priključi i državna razina – rekao nam je Goran Habuš. Gradonačelnik smatra da je svako promicanje gospodarstva dobrodošlo. – U Županiji imamo odlične gospodarstvenike i obrtnike, što se vidi i na ovom Sajmu – rekao je.

Priredba će, vjeruje se, odigrati svoju ulogu u živosti županijske ekonomije 

Gospodarski sajam se i održava s poticanjem i podrškom gospodarstvu, pa ima i promotivni značaj za regiju. – Za izlagače je značajan i zbog izravnog uvida u ponudu i potražnju te kontakata s potencijalnim partnerima, poslovanja nakon Sajma, vrijednih adresara i informacija – rekao je organizator Sajma Nenad Kumrić Čarli. Priredba će, vjeruje se, odigrati svoju ulogu u živosti županijske ekonomije. Svoje su firme i obrtnike podržale i obrtničke komore svih šest županijskih gradova – Varaždina, Ludbrega, Varaždinskih Toplica, Novog Marofa, Lepoglave i Ivanca.

Organizator je dobro iskoristio oba sajmena dana. Uz izlaganje je održano i desetak tematskih predavanja, stručnih skupova i panel-rasprava.
Predavanja su održali Josip Borak, direktor Tehnološkog parka Varaždin, inovator iz Varaždinskih Toplica Zoran Posavec, vlasnica VOP-portala Varaždin Ivana Ipša i Kristina Androlić, čija je tvrtka vlasnik licence za Business caffe. U svakom slučaju na Sajmu nije bilo dosadno, dvoranom u Graberju su cijelo vrijeme kružili poduzetnici i posjetitelji, političari su se miješali s gospodarstvenicima. Blagodat ovih drugih uvelike ovisi o prvima. Jer bez poticajnih zakona i olakšavanja nameta gospodarstvu neće biti pravog iskoraka. Ili će on ići puževim korakom. – Stvari su krenule. Ovo je pravi trenutak da politika maksimalno pomogne. Jer, ako neće sad, teško da će imati priliku kome pomagati ubuduće – slažu se gospodarstvenici.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje