Povežite se s nama

Crna kronika

Oko 10 ljudi tuklo se ispred kafića u Knegincu: policajac dobio šakom u glavu

šaka tučnjava razbojništvo

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u petak, 30. listopada uočili su tučnjavu desetak osoba ispred jednog ugostiteljskog objekta u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu.

Policijski su službenici pristupili skupini i izdali naredbe sudionicima da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, na što su s tučnjavom prestali svi osim dvojice muškaraca starosti 38 i 43 godine.

Navedenima su policajci ponovno izdali naredbe te su prestali s tučnjavom, ali su se nastavili međusobno vrijeđati i vikati jedan na drugog. Policajci su stali između njih dvoje da bi ih razdvojili i spriječili eventualni nastavak tučnjave, na što je 38-godišnjak naglo krenuo prema 43-godišnjaku, odgurnuvši pritom jednog od policijskih službenika te zatvorenom šakom udario drugog policijskog službenika u stražnji dio glave.

Isti je potom uz uporabu sredstava prisile, savladan te su mu na ruke stavljena sredstva za vezivanje. U trenutku kad je jedan policijski službenik istome stavljao sredstva za vezivanje, 43-godišnjak je krenuo prema 38-godišnjaku, u čemu je spriječen po drugom policijskom službeniku.

Obojica su privedena u Policijsku upravu varaždinsku gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je 43-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 0,64 promila, a 38-godišnjak od 1,17 promila. Također su isti pregledani od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da 38-godišnjak nije zadobio ozljede prilikom uporabe sredstava prisile dok je 43-godišnak zadobio lakše ozljede u vidu površinske ogrebotine leđa, podlaktice i čela, a koje ozljede nisu nastale uslijed primjene sredstava prisile.

Kako je utvrđeno pregledom, jedan policijski službenik je zadobio ozljedu u vidu kontuzije stražnjeg dijela glave.

Obojica muškaraca su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njih će se podnijeti prijava za narušavanje javnog reda i mira. Također, nad 38-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Kako je utvrđeno da je jedan od sudionika tučnjave bio i 58-godišnji muškarac, koji se po dolasku policijskih službenika udaljio s mjesta događaja, isti je naknadno pronađen i doveden u Policijsku upravu varaždinsku. Navedeni je nakon obavljenog obavijesnog razgovora pušten kući, a protiv njega će se podnijeti prijava za narušavanje javnog reda i mira.

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje