Povežite se s nama

Crna kronika

Martinjska kontrola policije: vikend rekorder je 27-godišnjak ulovljen kod Ivanca

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 6. do 8. studenog (petak/nedjelja) na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu u sklopu dana „Martinja“.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 46 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 112 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.09 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h, javlja PU varaždinska.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

– Također, skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača – ističu iz policije.

Rezultati operativne akcije Alkohol

Uz to, od 7. do 8. (subota/nedjelja) studenog od 19 do 1 sat na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 74 vozača kojom prilikom je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 11 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 15 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 27 godina, a iznosi 2.09 g/kg.

Isti je zatečen dana 8. studenog 2020. godine u 00.50 sati u Ivanečkom Naselju. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica je u Novom Marofu s 2.64 promila izazvala prometnu nesreću tri automobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 5. svibnja, oko 20.20 sati, u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, ozlijeđena je jedna osoba.

Žena starosti 34 godine upravljala je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.64 promila, javila je PU varaždinska.

Ona prilikom vožnje u slijedu između vozila nije držala potreban razmak i udarila je u zadnji dio osobnog automobila s kojim je ispred nje upravljao 61-godišnjak, a koji je usporio vožnju poradi skretanja udesno na parkirališni prostor. Od udara vozilo 61-godišnjaka odbačeno je u stražnju stranu parkiranog osobnog automobila.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 34-godišnjakinja. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje