Povežite se s nama

Sport

Mladi karatisti vratili se s medaljama iz Križa

Objavljeno:

- dana

KARATE

Mladi članovi Karate kluba Varaždin, koji marljivo treniraju s trenerom Esadom Garibovićem, nastavljaju s odličnim uspjesima i osvajanjem medalja na turnirima širom Hrvatske.

Posljednji uspjeh, osvajanje dvije zlatne, srebrne i brončane medalje, stigao je sa jakog međunarodnog turnira. 2. Cup Rudolf Perešin 2016., održanog ove nedjelje u Križu koji je okupio više od 500 natjecatelja iz pet zemalja iz regije.

Do zlata su stigli Tibor Kovačić i Leona Gulija. Kovačić je osvojio najsjajnije odličje u kategoriji učenici iznad 46 kg. U finalu je bio bolji od Gabriela Bajčića iz Karate kluba Krk Croatia. Gulija je u kategoriji učenica do 44 kg u finalu bila bolja od Eme Novak iz Velike Gorice.

Dorian Kalajdžija osvojio je srebro u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Nakon pobjede u polufinalu nad reprezentativcem Mađarske Zsolt Kacsalom u finalu je bio bolji Leo Lazar iz rječkog 9. zmaja. Lazar je pobijedio bodom u doslovce posljednjoj sekundi borbe. U istoj kategoriji, Dorianov klupski kolega Mateo Jakopanec, poražen je u borbi za brončano odličje od drugog mađarskog reprezentativca Adama Dvoraka.

Lovro Rozman polako se vraća u formu. Nakon zlata u Daruvaru prošlog tjedan u Križu je osvojio brončano odličje. U odlučujućoj borbi u kategoriji mladđih kadeta do 57 kg bio je bolji od Marina Čosića iz Karate kluba Centar iz Velike Gorice.

Vrlo jaki međunarodni karate turnir u Križu okupio je 548 natjecatelja iz 53 kluba iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje