Povežite se s nama

Međimurje

Za Martinje u Svetome Martinu na Muri svečano uručena općinska priznanja!

Objavljeno:

- dana

Iz Općine Sveti Martin na Muri oglasili su se povodom proslave Dana Općine koji je vezan uz blagdan svetog Martina – Martinje, 11. studenoga.

U priopćenju koje potpisuju općinski načelnik Dražen Crnčec, zamjenik općinskog načelnika Martin Srša i predsjednica Općinskog vijeća Petra Novinščak stoji:

– U ovim izazovnim vremenima, kada živimo “novo normalno”, obilježavamo Dan općine Sveti Martin na Muri. Protekla godina bila je isprepletena mnogim događajima s kojima su se naše generacije prvi puta susrele. No, bez obzira na objektivne poteškoće, trudili smo se da naš kraj, naša općina, bude barem mrvicu bolja i mrvicu razvijenija. Surađivali smo s mnogim institucijama i pojedincima da bismo zacrtane ciljeve primakli realizaciji ili ih i završili. Ovim putem svima zahvaljujemo na suradnji i potpori.

Od mnogobrojnih projekata izdvajamo započetu izgradnju kanalizacijskog sustava kao jednog od najvažnijih infrastrukturnih investicija. Projekt je opsežan i zahtjevan te će se nastaviti i u sljedećem razdoblju, pri čemu treba naglasiti da su za tu realizaciju potrebna i značajna financijska sredstva. Uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU radilo se i na cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi u brježnom dijelu Općine (Kapelščak, Jurovčak, Grkaveščak). Uredila se i proširila cesta, dio pješačke staze te rotor u smjeru Čakovca kao i izgradio regionalni vodovod, a do kraja godine uredit će se i pješačko-biciklistička traka od Žabnika do Hlapičine.

U tijeku je izgradnja druge faze Doma kulture kao jednog od kapitalnih objekata kojima će se omogućiti daljnji društveni, kulturni pa i pedagoški razvoj. Nastavili smo i s daljnjim uređenjem groblja te nabavili hladnjaču. U iščekivanju smo rezultata natječaja kojim ćemo krenuti u daljnje uređenje grobnog krila te pripadajućih sadržaja. Usprkos negativnim trendovima u turističkom sektoru uzrokovanih pandemijom, radilo se i na daljnjem uređenju javne turističke infrastrukture kroz izgradnju i opremanje nove poučne staze „Svetomartinska Mura“ koja je upravo u ova izazovna vremena bila i jest, pravi mamac za relaksaciju i rekreaciju.

Projekt „Skelarske hiže“ dovršen je u drugoj fazi uz pomoć sredstava Ministarstva turizma te je dobivena uporabna dozvola, a slijedi nam daljnje uređenje okolnog prostora te riječne skele. Radilo se i na mnogim sitnijim nadopunama cestovne signalizacije, nadopuna javne rasvjete te svim onim aktivnostima kojima se pomagalo dječjim vrtićima, osnovnoj školi, stipendistima, učenicima, a poseban naglasak ove godine dan je mjerama pomoći vezanih uz epidemiju COVID-19. Udruge i društva, aktivna su i trude se u okviru novonastalih mogućnosti.

Ovim putem posebice čestitamo i dobitnicima javnih općinskih priznanja: dr. Ivani Babić, spec. ord. obiteljske medicine (koja zbog objektivnih okolnosti nije prisustvovala dodjeli) – za izniman doprinos na području zdravstvene skrbi i odgoja; Stjepanu Horvatu, učitelju glazbene kulture, za izniman doprinos u glazbeno kulturnom djelovanju i izričaju; bistro Jastreb i obitelji Ružman za osobit rezultat u gastronomskoj ponudi i turističkoj promociji Općine Sveti Martin na Muri te ŠRD-u Čikov za osobit doprinos u razvoju ribolovnog sporta, očuvanju okoliša i održivog razvoja u 30 godina od postojanja. Svojim su radom i zalaganjem svakako iste i zaslužili.

Ispunjeni optimizmom te nadom u mirnije i sigurnije novo razdoblje, želimo svim mještankama i mještanima, svim prijateljima, partnerima, suradnicima, našim mnogobrojnim udrugama i društvima, djelatnicima Općine i ureda Turističke zajednice, političkim i društvenim akterima, te gostima našeg kraja sretan Dan općine – Martinje! – poručuju općinari. Pridružujemo se čestitkama, a žiteljima najsjevernije hrvatske općine želimo da iduće godine u punom opsegu proslave općinske dane.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje