Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač kamiona iz Međimurja vozio po traci za zaustavljanje i udario u kombi, poginulo četvero osoba

Objavljeno:

- dana

Završen je očevid prometne nesreće u kojoj je na autocesti A1 prema Karlovcu poginulo čak četvero osoba.

Jučer, u subotu, 21. studenoga, oko 7.20 ujutro teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka upravljao je 54-godišnji muškarac, piše eMedjimurje. Vozač se kretao sjevernim kolnikom autoceste A1 (dionica prometni čvor Zdenčina – Jastrebarsko) u smjeru jugozapada.

Dolaskom do 19. kilometra nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Pritom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, koje je bilo zaustavljeno zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Uslijed naleta osobno vozilo odbačeno je prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru. Nakon toga došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka, javlja zagrebačka policija.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Nadalje, 64-godišnji putnik je teško ozlijeđen, liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše su ozlijeđeni 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

U vremenu od 8 do 13.50 bio je obustavljen promet sjevernim kolnikom autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina – prometni čvor Jastrebarsko.

Nakon otpuštanja 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela izazivanje prometne nesreće.

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje