Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Iva Olivari i Tomislav Pacak u Svetom Petru otkrili koje su tajne uspjeha nogometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Talent, ali i puno, puno rada, motivacija, međusobna podrška i prije svega zajedništvo. To su ukratko glavni pokretači hrvatske nogometne reprezentacije.

Iza tih pokretača stoji tim ljudi, koji su navijačima ˝nevidljivi˝ kad se naši nogometaši bore na nogometnom terenu. Tim od menadžera, liječnika, fizioterapeuta, kuhara, trenera, pr-ovca i mnogih drugih koji brinu da štima svaki detalj na treninzima, ali i na svjetskim natjecanjima.

-Naš tim je prije svega obitelj i po tome smo različiti od većine ostalih reprezentacija. I to je jedna od tajni uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije – rekli su, među ostalim, na jučerašnjem predavanju “Tajne uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije” u Društvenom domu u Svetom Petru Iva Olivari i Tomislav Pacak.

Iva Olivari, ili kako je zovu, ˝prva dama hrvatskog nogometa˝ ili ˝mama reprezentacije˝ team menadžerica je hrvatske A reprezentacije, a radi i kao delegatkinja UEFA-e na međunarodnim utakmicama. Tomislav Pacak glasnogovornik je Hrvatskog nogometnog saveza. Zajedno su uz naše reprezentativce bili, kako kažu, u dobru i zlu, a na predavanju u Svetom Petru nastojali su publici opisati što zapravo znači to zajedništvo među članovima tima, a kroz priče i zgode na europskih i svjetskih prvenstava dočarali su koje su to tajne uspjeha.

– Kroz sličice iz života hrvatske nogometne reprezentacije, kroz sve ono što se događa u “bekstejdžu” hrvatske nogometne reprezentacije, nastojimo ljudima ispričati što se događa iza prvih 11 koje publika vidi na terenu. Želja nam je bila i prikazati taj svakodnevni život koji se odvija, posebice kada naša reprezentacija sudjeluje na velikim natjecanjima – rekla nam je Iva Olivari.

– Poanta je govoriti malo više o razlozima uspjeha reprezentacije u proteklom razdoblju i što taj kolektiv čini toliko jakim, posebno u teškim i izazovnim okolnostima. Svakome koga zanima može doznati kako kreirati uspješan kolektiv, kako voditi takav tim i kako se u tome pronaći – nadovezao se  Pacak.

Za dolazak ovih zanimljivih ljudi u Sveti Petar zaslužna je Maja Golec, mlada psihologinja iz Općine Mali Bukovec. Ovo predavanje organizirano je upravo u sklopu proslave Dana Općine, a načelnik Darko Marković rekao je da je ovo predavanje namijenjeno svim mještanima s ciljem da u svakodnevni život preslikaju sve dobre savjete o tome kako doći do uspjeha i tog zajedništva koje je pokretač.

-Imamo dosta sportskih udruga koje djeluju na području općine, tu su tri nogometna kluba i karate klub uz još nekoliko društava. Svi ti klubovi i udruge okupljaju ljude, nastoje napraviti nešto dobro za cijelu zajednicu. Na neki način nedostaje nam zajedništvo, danas nisu toliko problem niti financije niti prostor niti mobilnost. Za udruge danas nema toliko tehničkih problema kakvih je bilo prije. Nije bilo toliko automobila, kombija pa i novaca. Danas je situacija obrnuta. Nema te sinergije da jedan drugome pomaže i slično – rekao je Marković  i dodao kako je želja bila motivirati ljude da postignu željene ciljeve kroz svoje udruge i cijelu zajednicu.

Što se tiče same tajne uspjeha, nije komplicirana ni nedostižna, zaključili su Iva Olivari i Pacak. I tu tajnu može svatko preslikati u svoj svakodnevni život, sportske aktivnosti ili posao.

– Iako nema recepta koji uvijek i sigurno donosi rezultate, važno je znati se podići i kad padneš. Treba znati prihvatiti i poraz, a tu je onda bitno i proći to iskustvo padova i razočaranja da bi iz toga izvukli pouku, pa i snagu. Koliko god teško opisati tajnu uspjeha, zapravo se gotovo uvijek dođe do zaključka kako neke tajne niti nema. Najvažniji su rad svakog člana tima i zajednička želja za uspjehom i naravno zajedništvo, bez toga ništa – zaključili su Olivari i Pacak.

Život i društvo

ŠNK “Rudar ’47” 10. kolovoza organizira turnir “Sela i vulica”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŠNK “Rudar ’47” organizira 2. turnir rekreativnog i zabavnog karaktera pod nazivom “Sela i vulica” koji će se održati u subotu, 10. kolovoza, s početkom u 10 sati na nogometnom igralištu Šofta u Donjem Ladanju.

Ekipe koje se prijavljuju na turnir trebaju dolaziti isključivo iz sela s područja Općine Maruševec. Turnir je zabavnog karaktera i otvoren je za sve zainteresirane željne dobrog provoda uz pregršt smijeha.

Sistem igranja: (5+1) na travnatom terenu.

Nagrada za 1. mjesto – pehar + prijelazni pehar

Nagrada za 2. mjesto – pehar

Nagrada za 3. mjesto – pehar

Nagrada šanka.

Tijekom dana, sudionici događaja moći će se okrijepiti hranom i pićem na šanku.

Prijava ekipa najkasnije do 08.08.2024.

Ekipe se prijavljuju u inbox,

e-mail: [email protected] ili na

broj: +385 98 9786 101.

Kotizacija iznosi 40 eura.

Kotizacija se uplaćuje na broj računa: HR3023600001101739216 (opis plaćanja: kotizacija za turnir-ime ekipe) ili gotovinom na dan turnira.

Nastavite čitati

Život i društvo

Natjecanje orača Varaždinske županije ove će se godine održati 27. srpnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije organizira 18. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati, na parceli bivše vojne ekonomije iza trgovine Branka, Kninska cesta, Varaždin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci, a za prvoplasirane natjecatelje organizatori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklon pakete sponzora.

Osim programa oranja, natjecatelje i sve posjetitelje očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda te prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje