Povežite se s nama

Crna kronika

ŽDO traži strožu kaznu za mladića koji je supruzi prijetio da će je ubiti i zakopati u gnoj

Objavljeno:

- dana

28-godišnjak s ludbreškog područja

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je Josip N. iz ludbreškog kraja poglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela, teške tjelesne ozljede, povrede djetetovih prava i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je oslobođen optužbe za kazneno djelo silovanja na štetu svoje supruge.

Tijekom mučnog postupka pred Županijskim sudom u Varaždinu supruga je istaknula kako joj je mladić prijetio da će je ubiti te baciti u Bednju ili u gnoj.

On je osuđen djelomičnom uvjetnom osudom, odnosno izrečena mu je bezuvjetna kazna zatvora u trajanju od 13 mjeseci, a dio kazne od sljedećih 13 mjeseci mu je uvjetovan na rok od tri godine. Također izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja supruge.

Državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga pa je po njima nije bilo osnovano izricanje djelomične uvjetne osude.

– Žalba je podnijeta i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na kazneno djelo za koje je optuženik oslobođen optužbe, jer je sud pogrešno zaključio kako nije dokazano da je optuženik počinio to kazneno djelo – ŽDO.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje