Povežite se s nama

Sport

Zoran Jeftić: od Varteksa, srebra u Tunisu i Edence do Vidovca te na koncu Čakovca

Objavljeno:

- dana

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina za Dan Grada dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i udrugama.

Tako je Medalju Grada Varaždina za iznimna postignuća u rukometu primio Zoran Jeftić.

– Lijepo je primiti ovu nagradu i stvarno je to lijepo priznanje za moj dosadašnji rad u rukometu, u kojem sam više od 20 godina – komentirao je Zoran Jeftić.

Počeci

Jeftić je počeo trenirati rukomet u 5. razredu osnovne škole na nagovor svoga starijeg brata Ranka.

– Još se treniralo na betonu, a prvi trener u tadašnjem Varteks Tivaru bio mi je Srećko Tkalčec – prisjetio se Zoran Jeftić, danas tridesetosmogodišnjak.

Kružni napadač u dresu Medveščaka

Vidjelo se da u Zoranu ima materijala za velike stvari, pa je već sa 16 godina priključen seniorskoj ekipi. Debi za Varteks imao je 23. ožujka 1999. godine u zagrebačkoj Kutiji šibica.

Na drugoj strani bio je Badel Zagreb predvođen Zlatkom Saračevićem, Igorom Vorijem, Rolandom Pušnikom, Davorom Dominikovićem, Ratkom Tomljanovićem i Venijem Losertom.
Nakon što se kao mladac afirmirao u Varteksu, upisao je Kineziološki fakultet u Zagrebu te prešao u zagrebački Medveščak. Godine 2004. bio je najbolji strijelac Medvjeda i ušao na širi popis za Olimpijske igre u Ateni. No, na kraju se nije našao na užem popisu. Nagrada je stigla iduće godine, kada je s Kaubojima osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Tunisu.

– Od kadeta, juniora pa do seniora bio sam u reprezentativnim selekcijama. Bio sam na pripremama za Olimpijadu u Ateni i na kraju je netko drugi išao umjesto mene. Iduće godine došao sam na svoje i s reprezentacijom stigao do srebra. Stvarno sam ponosan što sam bio dio te ekipe – dodao je Varaždinac.

Kvalitetne partije pružao je u dresu Dabrova

Zatim se vratio u Varteks, no ozljeda pete metatarzalne kosti u stopalu ga je na jedno vrijeme udaljila s terena.

Poslije se otisnuo u španjolsku Edencu iz Cuence, koja je tada bila drugoligaš. Ondje se zadržao dvije sezone, a u drugoj sezoni s ekipom je uspio izboriti ulazak u elitni rang španjolskog rukometa. Poslije je prešao u redove još jednog drugoligaša, Las Palmasa.

Nezadrživi Jeftić već u veteranskim godinama

Španjolska avantura

– U Španjolskoj je bilo prekrasno. Radilo se odlično i ondje si posvećen samo rukometu. Uza sve to, upoznao sam novu kulturu i divne, srdačne ljude – istaknuo je Jeftić, koji se potom vratio kući.

Igrao je prvo za Međimurje, pa za Vidovec, a potom u Gradskom rukometnom klubu Varaždin 1930, gdje je jedno vrijeme bio trener-igrač. Zatim je opet igrao za Vidovčane, pa za Ptuj, pa opet za Vidovec, da bi karijeru završio u Čakovcu.

Jeftić u dresu španjolske Edence

Nakon igračke karijere zaplovio je u trenerske vode i trenutno vodi Čakovčane.

– Čakovec je zdrava sredina za razvoj rukometa. Radim na tome da stignem do „EHF Master Coach“ licence i u trenerskoj karijeri idem korak po korak – jasan je Jeftić, koji je kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaposlen u osnovnim školama u Knegincu i Beletincu.

No, je li u karijeri mogao više?

– Jedno vrijeme Zagreb se interesirao za moje usluge, no transfer nije ostvaren. Da se ona teška ozljeda stopala nije dogodila u vrijeme kad sam bio u naponu snage, možda bi karijera bila još i bolja, no kad se osvrnem unatrag, nemam za čime žaliti – zaključio je Jeftić.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje