Povežite se s nama

Crna kronika

Štrik zaručnici oko vrata zbog ljubomore

Objavljeno:

- dana

TREĆI PUT SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Treći put sudi se Željku Bešteku, nezaposlenom dimnjačaru iz Križevaca i razvedenom ocu troje djece jer je u svibnju 2009. pokušao ubiti zaručnicu Marinu Vranić. Vrhovni sud Republike Hrvatske dva puta je ukinuo presudu i vratio postupak na Županijski sud u Varaždinu.

Prvi put to se dogodilo zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, a drugi put zbog nepravilnosti sudskog vijeća. U oba slučaja optuženi Beštek umjesto pokušaja ubojstva osuđen je za nanošenje lake tjelesne ozljede i dva puta izrečena mu je kazna zatvora od 6 mjeseci uvjetno. No nije poznato da li će se i treći put na isti način “izvući” od optužbe za pokušaj ubojstva s odustankom.

Svjedočenje 2011.:  štrik sam maknuo kad je priznala da me varala

Optužba ne odustaje od terećenja za to djelo. Beštek se tereti da je 19. svibnja oko 8 sati ujutro svojoj zaručnici Marini Vranić omotao štrik oko vrata i zatezao je. Kako je još na suđenju 2011. izjavio, do događaja je došlo jer je sumnjao da je zaručnica bila s drugima u ljubavnoj vezi. – Kada sam o tome htio s njom razgovarati, zaključala se u dnevni boravak. Uzeo sam kliješta i otvorio vrata. U namjeri da je zastrašim, stavio sam joj štrik oko vrata. U desnoj ruci držao sam oba kraja iza njezine glave. Marina je u jednom trenutku ustala te je pala s kauča na pod, dok sam ja i dalje držao štrik, ali ga nisam zatezao. To je trajalo jedno duže vrijeme jer sam inzistirao da govori o svojem ponašanju. Štrik sam maknuo kada je priznala odnose s drugima te zamolila da je pustim jer treba mokriti uslijed straha – rekao je tada Beštek.
Vranić je 2011. svjedočila drugačije. – Ležala sam u krevetu kada mi je stavio štrik oko vrata i počeo ga je stezati zbog čega sam pala na pod. Vukao me jedan metar. Pokušala sam se obraniti tako što sam rukama htjela odmaknuti štrik s prednje strane vrata, ali to nisam uspjela učiniti. Vikala sam u pomoć – rekla je. Suđenje se nastavlja u prosincu.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje