Povežite se s nama

Sport

Premijer rukometna liga: Varaždinci u uzbudljivoj završnici svladali Zamet

Objavljeno:

- dana

Rukometaši Varaždina 1930 stigli su do nove pobjede u prvenstvu Paket24 Premijer lige. Varaždinci su na domaćem parketu u uzbudljivoj završnici s 27:26 bili bolji od riječkog Zameta.

Od prve minute susreta momčad Varaždina je krenula odlučno pa već u 10. minuti ima prednost od 7:4, a nekoliko minuta kasnije i 11:7. Riječani se nisu predavali pa s četiri uzastopna pogotka dolaze do izjednačenja. Ni tu nije bio kraj iznenađenjima za domaćine jer Zamet pogotkom Zareva s minimalnom prednošću (13:12) odlazi i na odmor.

Rukometaši Varaždina furiozno otvaraju i nastavak susreta te također serijom od četiri gola odlaze na prednost od 16:13. Domaćini vodstvo iz ruku ne ispuštaju sve do 56. minute kada Zamet poravnava na 26:26. Ipak, minuti kasnije Tomislav Kljajić pogađa za novu minimalnu prednost Varaždina, a pokazalo se da je to bio i pobjednički pogodak. Naime, do kraja susreta svi pokušaju igrača obje momčadi završavali su ili u bloku ili u rukama vratara.

Za domaći sastav je Jurica Vidaček zabio osam golova, pet ih je postigao Fabijan Grubišić, a četiri Tomislav Špruk. Vratar Sandro Meštrić skupio je visokih 12 obrana.

Ovom pobjedom Varaždinci su se vratili na 2. mjesto na prvenstvenoj tablici te imaju 18 bodova, svega dva manje od vodećeg Poreča. Sjedeće nedjelja, 14. veljače, Varaždin gostuje kod Bjelovara.

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 8670 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL-a ugostili su zagrebački Dinamo. Susret pred 8670 gledatelja završio je 1:0 za zagrebački sastav.

Oba trenera započela su u formacijama 3-5-2. Varaždin, koji inače gotovo uvijek započinje susret u 4-2-3-1, zrcalio je formaciju prema Dinamu. Započeli su Zelenika na golu, u zadnjoj liniji Ba, Jelenić i Nekić, na bokovima desno Vukčević, lijevo Boršić, u sredini Lusavec, Postonjski i Mitrovski, a u napadu Dabro i Drožđek.

To se pokazalo uspješnim do drugog dijela prvog dijela. Nisu Varaždinci mnogo dali gostima do tada. Disciplinirano su stajali iza lopte i sve zatvarali.

No, u 29. onda je Petković prodao tunel varaždinskim braničima i počela je opća opsada gola Olivera Zelenike. Najbliže pogotku bio je Sučić u 29. minuti kada je Zelenika odlično nogom skinuo njegov pokušaj, a isti igrač u 32. pogodio je stativu.

Nije ni Varaždin bio bez prilika. Onu najbolju imali su u 36. minuti. U njoj se našao Mitrovski koji je matirao Nevistića, no s crte je izbio Theophile Catherine. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U prvoj minuti drugog dijela Dinamo je poveo. Vidović se izbacio na 20 metara i prekrasno pogodio u suprotni kut.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio kontrolirati igru. Priliku za povećanje gosti su imali u 74. minuti kad je obrana Varaždina zaboravila na Petkovića, no njegov udarac glavom je odlično obranio Zelenika. Minutu kasnije Brodić, bivši igrač Varaždina, zaobišao je Zeleniku, ali Jelenić je izbio s gol crte.

U 79. minuti Baturina je odlično izbacio u šansu Sučića koji je krenuo na Zeleniku. Ipak, otišao je preširoko od gola i varaždinska obrana otklonila je opasnost.

Mogao je Varaždin zapapriti Dinamu u 86. minuti. Pobjegao je varaždinski napadač Dabro Modroj obrani, zaobišao Nevistića, ali pogodio je vanjski dio mreže. U 90. minuti mogao je Ademi glavom povećati gostujuće vodstvo. Ipak otišlo je pored gola.

Završilo je minimalnim slavljem gostiju.

Nastavite čitati

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje