Povežite se s nama

Život i društvo

U tijeku su prijave filmova na 12. VAFI & RAFI festival

Objavljeno:

- dana

Početkom mjeseca službeno su otvorene prijave na dvanaesti po redu VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, a prijave traju do 15. ožujka.

Ovogodišnje izdanje Festivala bit će održano u Rijeci od 27. do 29. svibnja, a zatim u Varaždinu od 3. do 6. lipnja. Zemlja partner bit će Srbija.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije – VAFI, gdje se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti, te RAFI, gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine.

Po završetku prijava selekcijska komisija će pregledati prijavljene animirane filmove, a koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju, saznat će se početkom travnja. Više informacija o prijavama i o samom Festivalu možete pogledati na službenim internetskim stranicama.

Studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu radili su u sklopu kolegija grafički dizajn plakat i vizual za 12. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih.

Ovo je šesta akademska godina suradnje između Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je, uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizator ove manifestacije.

– Srbija, koja je ovogodišnji partner VAFI & RAFI festivala, je zemlja bogate kulture i tradicije. Upravo te činjenice su nam bile glavni izvor inspiracije za izradu vizuala temeljenih na njihovim tradicionalnim motivima. Centralni motiv su dječak i djevojčica u narodnoj nošnji, dok ostatak plakata nadopunjuju tradicionalni ukrasni vezovi – rekao je Leo Gere, student iz Slavonskog Broda.

– Budući da smo obojica studenti Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever nije nam bilo strano napraviti vizuale za ovogodišnji festival, a uz grafički dizajn, naš je glavni interes video produkcija – istaknuo je Ivan Kalmeta, student iz Zadra.

Direktor VAFI & RAFI festivala Hrvoje Selec čestitao je studentima na njihovom rješenju ovogodišnjeg vizuala te je ujedno zahvalio profesorima sa Sveučilišta Sjever, doc. art. Robertu Gečeku i asistentu Ivanu Goranu Žunaru na ponovno uspješnoj suradnji.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje