Povežite se s nama

Crna kronika

Pucao psiću sačmaricom u glavu i bacio ga u Dravu

Objavljeno:

- dana

MUČENJE ŽIVOTINJA

Odveo je malog psa na kanal, odmah pokraj Hidroelektrane, izvadio ga iz auta i pucao mu u glavu iz lovačke puške. Hrabri psić je preživio, a njegov vrisak čuli su ribiči. Kada su došli do vode u kojoj se pas borio za život vidjeli su i krivca za ovo neshvatljivo mučenje – auto varaždinskih regstracija lovca iz Lovačkog društva Kobac iz Trnovca Bartolovečkog. Sve ovo dogodilo se u nedjelju ujutro.

 – Dobila sam poziv da je psić ustrijeljen na kanalu kao što su mi i rekli o kome se radi. Odmah sam pohitala prema tamo i vidjela da je psić još živ. Krvario je i borio se u vodi, a kada sam ga uzimala zajedno sa policajkom bio je vidno pothlađen, ali ni u toj agoniji koju je proživljavao nije bio agresivan – ispričala nam je predsjednica Udruge za zaštitu životinja SPAS Gordana Lacko. Kaže, nije prvi put da se lovci na taj način rješavaju pasa i da se nađu mrtva tijela na kanalu.

“vadila sam ga s policajkom iz kanala, ni u agoniji nije bio agresivan”, Gordana Lacko

– To je “kao normalno” kod tih ljudi. Nekome smeta na dvorištu pa se da lovcu da ga riješi – veli Lacko. Psića koji ima samo godinu dana preuzela je čakovečka Udruga prijatelji životinja i prirode. Nazvali su ga Ollie. – On je operiran i preživjet će. Ima prostrijelne rane čeone kosti i sinusa, prostrjelnu ranu prednje lijeve noge u kojoj su mu smrskane kosti pa se na tu nogu ne može oslanjati, kao i ranu na bedru desne stražnje noge – kaže voditeljica čakovečkog azila Aleksandra Hampamer.  Kaže, već su dobili brdo poziva u kojem Olliea ljudi žele udomiti, žele mu pomoći – ali i stati ovakvom ponašanju lovaca na kraj. Kada policija utvrdi identitet lovca koji je htio ubiti Olliea protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

Izvor:
Foto: Prijatelji životinja i prirode Čakovec

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu 84-godišnjak pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. svibnja, oko 13.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 84-godišnjak.

On je upravljao biciklom u smjeru Turčina te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, javila je varaždinska policija.

Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje