Povežite se s nama

Crna kronika

Platio cigarete “filmskim novcem”, a prodavačica nije primijetila

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U petak, 8. ožujka, oko 18 sati u Palovcu, trgovini mješovitom robom u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj platio je kutiju cigareta u vrijednosti nekoliko eura, novčanicom od 50 eura na kojoj je bio vidljivo istaknut natpis “Movie Money”, umjesto potpisa predsjednika Središnje europske banke.

Ujedno, na novčanici je bio vidljivo otisnut natpis na engleskom jeziku kako nije riječ o legalnom, odnosno pravom novcu “This is not legal, it is to be used for motion props”, javila je PU međimurska. Prodavačica je prevarantu uzvratila ostatak novca, a on se potom udaljio iz trgovine.

Međimurska policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica te pronalaska počinitelja.

– Upozoravamo građane, poglavito trgovce, da prilikom preuzimanja novčanica budu dodatno oprezni, a svaku sumnju u njihovu originalnost, odmah prijave policiju na broj 192. Novac koji se kao rekvizit koristi prilikom snimanja limova, serija i sl., najčešće je izrađen od klasičnog papira. Kada takvu novčanicu uzmete u ruku, ona ne šuška kao prava koja je izrađena od specijalnog, pamučnog papira. Također, filmski novac nema zaštitnih obilježja, kao što su vodeni znak, zaštitna nit i dr. Više informacija o zaštiti i provjeri zaštitnih obilježja novčanica eura dostupno je na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke i Europske središnje banke – kažu iz međimurske policije.

Crna kronika

Policija u G. Knegincu našla vrlo pijanog vozača, a ide pred suca jer gotovo nema “grijeha” koji nije počinio u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 15. srpnja, u 22 sati u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.60 promila i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta, javila je PU varaždinska.

Također je utvrđeno da je vozilo neregistrirano te da je na isto montirao nepripadajuće registarske pločice.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do privođenja sucu nadležnog suda. Od njega je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Usred dana provalio u gospodarsku zgradu u Svetom Iliji i odšlepao traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

PU varaždinska je javila o nesvakidašnjoj krađi.

U ponedjeljak, 15. srpnja, oko 15 sati u Vinogradskoj ulici u Svetom Iliji, nepoznati je počinitelj provalio u gospodarsku zgradu u vlasništvu 71-godišnjaka te otuđio i uz pomoć vozila odšlepao traktor.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 4000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje