Povežite se s nama

Crna kronika

Mučni detalji ubojstva Varaždinca Dejana Petrekovića (44)

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu , nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 53-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i dvojice državljana Republike Srbije zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Naime, 53-godišnjaka se optužnicom tereti da je 10. srpnja 2018. u skladišnom prostoru u Varaždinu, prilikom sukoba s Dejanom Petrekovićem (44) oko duga, snažno ga odgurnuo i iz pištolja ispalio hitac u njegovu desnu potkoljenicu te mu nogom pritiskao tijelo da spriječi njegov daljnji otpor. Zatim je od 40-godišnjaka i 28-godišnjaka zatražio da 44-godišnjaku vezicama zavežu ruke, što su oni i učinili.

Potom je 53-godišnjak tražio od Petrekovića da mu otkrije gdje drži novac i drogu, a kad je ovaj odgovorio da nema ni novac ni drogu, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema njemu, svjestan njegove bespomoćnosti i težine bolova i straha koje je trpio, ispalio hice u 44-godišnjaka i usmrtio ga.

Potom su 40-godišnjak i 28-godišnjak na traženje 53-godišnjaka počistili mjesto događaja.

– U cilju daljnjeg prikrivanja počinjenog kaznenog djela, okrivljeni 53-godišnjak je naložio 40-godišnjaku da osobni automobil ubijenoga odveze i ostavi na jednom parkiralištu te da uništi njegov mobitel. Okrivljenike se tereti da su mrtvo tijelo 44-godišnjaka osobnim automobilom odvezli i zakopali u šumi nedaleko mjesta kraj Varaždina, kao i da su uklonili sve tragove u skladištu i spalili predmete s tragovima krvi – ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen u drugom postupku, a u optužnici je predloženo da mu se odredi istražni zatvor u ovom postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje