Povežite se s nama

Crna kronika

Mladići osuđeni na 25 i 30 godina zatvora, no Državno odvjetništvo traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom su optuženi 24-godišnjak i 29-godišnjak proglašeni krivima zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva i šest kaznenih djela pokušaja ubojstva i osuđeni na jedinstvene kazne dugotrajnog zatvora, i to 24-godišnjak u trajanju od 30 godina, a 29-godišnjak u trajanju od 25 godina.

Oni su proglašeni krivima da su 24. kolovoza 2021. godine na dvorištu kuće u mjestu Parag, nakon verbalnog sukoba s članovima druge obitelji zbog objavljenog profila na društvenoj mreži, iz automatske puške ispalili prema njima rafal sa sedamnaest metaka kojima su pogodili sedam osoba, s posljedicom da je 59-godišnjakinja pogođena u desnu natkoljenicu, iskrvarila i preminula, a tri su osobe zadobile teške i po život opasne ozljede te im je život spašen hitnom medicinskom intervencijom, dok su tri pogođene osobe zadobile tjelesne ozljede koje nisu ugrozile njihove živote.

Državno odvjetništvo smatra kako izrečene pojedinačne ni jedinstvene kazne nisu adekvatne brojnosti i težini počinjenih kaznenih djela te da nije bilo osnovano u dva slučaja ublažavati pojedinačne kazne ispod zakonom propisane donje granice pa je predloženo da se okrivljenicima izreknu kazne dugotrajnog zatvora u duljem trajanju. U žalbi se također pobija odluka suda da okrivljenike oslobodi plaćanja troškova postupka.

Crna kronika

Mladi vozač završio na triježnjenju jer je u Ludbregu napuhao 2.62 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se pet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri promete nesreće s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 166 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila te 50 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 259 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.62 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 21. travnja, oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.62 promila upravljao 22-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija sumnja da je auto u dvorištu kuće u Kuršancu zapalio 27-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upaljač vatra

U noći sa subote na nedjelju (20./21. travnja) u Kuršancu, na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj zapalio je parkirani osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 33-godišnjaka, javila je PU međimurska.

Izgorio je vanjski dio automobila te djelomično i njegova unutrašnjost.

U kući neposredno do zapaljenog automobila spavali su ukućani te je pritom postojala realna opasnost širenja požara na obiteljsku kuću. Uslijed siline požara oštećen je i osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 29-godišnjakinje, koji je bio parkiran nedaleko zapaljenog automobila.

Požar su ugasili ukućani, a naknadno su mjesto događaja sanirali pripadnici JVP-a Čakovec. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 5000 eura.

Očevidom, uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara, utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Čakovečki policajci zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, uhitili su 27-godišnjaka te ga priveli na kriminalističko istraživanje.

Nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, podnijeta je kaznena prijava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje