Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica direktorici (58) i tvrtki iz Varaždinske županije zbog odlaganja opasnog mulja

FOTO: ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 58-godišnjakinje i trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom.

Optužnicom je se tereti da je 9. srpnja 2020. godine u mjestu u Varaždinskoj županiji, kao direktorica okrivljenog trgovačkog društva, protivno propisima o gospodarenju otpadom odložila mulj od obrade komunalnih otpadnih voda i zemlju i kamenje koji sadrže opasne tvari na zemljište oko kojeg su bile posađene žitarice i za koje nije imala dozvolu za odlaganje otpada.

Zbog navedenog su količine cinka, selena, olova i policikličkih aromatskih ugljikovodika premašile maksimalno dopuštene količine onečišćujućih tvari u poljoprivrednom zemljištu.

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kuće kod Štrigove ukraden nakit vrijedan nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. travnja, u prijepodnevnim satima u Leskovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 81-godišnje vlasnice te iz nezaključane kuće ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura, javila je PU međimurska.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje