Povežite se s nama

Crna kronika

DORH sumnja da je beba u Čakovcu preminula zbog inzistiranja liječnice na porodu bez carskog reza!

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. prosinca 2023. godine, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja 29. svibnja 2022., kao liječnica u medicinskoj ustanovi na području Međimurske županije, nakon zaprimanja rodilje u rađaonicu – znajući da se radi o porodu nakon ranijeg carskog reza i da je od trenutka curenja plodove vode prošlo više od šesnaest sati, te unatoč CTG zapisu koji je ukazivao na nužnost poduzimanja carskog reza – inzistirala na porodu bez carskog reza.

Pritom je prepustila nadzor rizičnog poroda dežurnim primaljama, s posljedicom da je prekasno poduzela porod carskim rezom zbog čega je dijete, unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, preminulo 7. kolovoza 2022., a kod rodilje je nastupila teška ozljeda.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje