Povežite se s nama

U fokusu

SDP predstavio svoje kandidate za Maruševec, T. Bartolovečki, Cesticu, N. Marof i Breznicu

Objavljeno:

- dana

U četvrtak, 25. ožujka, predstavljeno je četvero kandidata SDP-a za načelnike i kandidat za gradonačelnika Novog Marofa.

Ispred zgrade Općine predstavio se kandidat za načelnika Cestice Žarko Rodeš.

Svoju kandidaturu za načelnika Općine Maruševec istaknuo je i Mario Klapša, trenutni zamjenik načelnika. Kako je istaknuo Klapša, cijeli je program i kampanju bazirao na osnovnoj ideji političkog svjetonazora koji izvire iz slogana “Maruševec – spreman za budućnost”.

– Za današnje predstavljanje odlučio sam predstaviti dio programa koji nosi naziv “Četiri puta četiri”. Radi se o četiri glavna područja rada u četiri godine budućeg mandata – gospodarski razvoj kroz poduzetništvo i obrtništvo za 21. stoljeće, usluge Općine po mjeri svojih građana, otvorenost rada općinske uprave, digitalizacija uprave i procesa u sustavu pametne Općine, odgovorni odnos prema općinskoj imovini te sport, kultura i turizam i briga o čovjeku – rekao je između ostalog Klapša.

Predstavljena jer i kandidatkinju za načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki Sonja Ružić Cvrtnjak. – Moji sugrađani potaknuli su me da istaknem kandidaturu jer jedino na taj način mogu dati svoj doprinos da u suradnji s građanima, vijećima mjesnih odbora, udrugama i vjerskim zajednicama, ulažući u komunalnu infrastrukturu i društvenu nadogradnju povećamo životni standard građana u svim naseljima na području naše općine – istaknula je Ružić Cvrtnjak.

Mladen Smoljanec SDP-ov je kandidat za gradonačelnika Novog Marofa, a Nikola Podoljnjak kandidat za načelnika Breznice.

– Danas u Novom Marofu ima samo tisuću zaposlenih, a ne tako davno bilo ih 3.900. Trebam li dalje što govoriti… – rekao je Smoljanec na predstavljanju ispred Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“.

Smoljanec je istaknuo četiri glavne programske odrednice za koje će se zalagati ako mu građani novog Marofa ukažu povjerenje na izborima u svibnju na koje izlazi sa sloganom „Dokazano uspješan“ :
• završiti sve projekte započete u mandatu Hrenić-Smoljanec
• vraćanje mjesnih odbora
• transparentnost proračuna
• stvaranje uvjeta za ostanak i povratak mladih u Novih Marof otvaranjem novih radnih mjesta privlačenjem investitora

Svoju kandidaturu u četvrtak je predstavio SDP–ov kandidat za načelnika Općine Breznica Nikola Podolnjak.

– Preko 12 godina radim u javnoj upravi, od Ministarstva uprave, preko Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, Ministarstva pravosuđa i uprave, pa sve do danas kad radim u Hrvatskom saboru. Zato mislim da iskustvom i kontaktima koje sam dosad stekao, mogu doprinijeti boljem i učinkovitijem upravljanju ovom Općinom i nalaženju najboljih rješenja za Breznicu – rekao je Podoljnjak

Podoljnjak na izbore u južnoj općini Varaždinske županije izlazi pod vrlo zanimljivim sloganom „Dost’ je bilo z brda – z dola, načelnik bu Nikola“. Ima i velike planove za svoju općinu koje je sažeo u 7 programskih točaka.

Na svim predstavljanjima bili su prisutni potpredsjednik SDP–a Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić i predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, ujedno i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije.

U fokusu

Želja je da se dvije obale jezera u Trakošćanu spoje mostom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

Tijekom proteklog vikenda najnovije informacije je za Regionalni tjednik iznio Milan Rezo, direktor Hrvatskih voda za Gornju Muru i Dravu.

– Kroz 44 radna dana na projektu nastavka čišćenja jezera Trakoščan izvađeno je 70.000 metara kubnih sedimenta te je isti deponiran na privremenoj deponiji. Građevinska operativa s 11 dampera te bagera duge ruke seli se uzvodno u neočišćene dijelove jezera gdje je još preostalo izvaditi i deponirati 130.000 metara kubnih sedimenta na površini od 13 hektara. Zbog erozija koje su nastale uz rubove staze na pokosima jezera, kreće se u sanaciju istih kroz radove preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava. Na lijevoj obali se gradi 150 metara obaloutvrde gdje će se ugraditi oko 600 metara kubnih kamena na visinu 100 godišnje vode, drugim riječima kamena obloga će se vidjeti iznad punog jezera u visini od pola metra. Također, Hrvatske vide kroz redoviti program uređuju 120 metara obale na desnoj strani jezera na način ugradnje gabionskih zidova, gdje će se istih ugraditi približno 150 metara kubnih. Ukupna vrijednost radova izgradnje obalo utvrde procjenjena je na iznos nešto manji od 300.000 eura i isti se ne idnosi na ugovor vezan za čišćenje jezera – pojasnio je Rezo.

Dodao je da će tijekom ovog tjedna uputiti pismo namjere Dvoru Trakišćan s ciljem preuzimanja građevinske dozvole, faza II, koja se odnosi na gradnju mosta koji bi spojio stazu s lijeve na desnu obalu jezera. Prema prvim informacijama most bi trebao biti viseći. Ovo je novost za koju se prvi put čuje.

– S obzirom da most ide preko jezera Hrvatske vode sukladno Zakonu o gradnji mogu dokazati pravni interes i građevinsku dozvolu s Dvora Trakošćan prenijeti na Hrvatske vode, naravnon uz suglasnost nadležnog Ministarstva kulture i medija. Ovu ideju ostvarujemo uz izniman napor varaždinskog župana Anđelka Stričaka i stručnih službi Županije. Stoga uz prisustvo župana, direktora Hrvatskih voda i resornig ministarsta očekujemo sastanke u Vladi RH koja bi trebala poduprijeti ovu inicijativu. Razlog ovome nalazi se u činjenici da je jezero trenutno suho i gradnja samog mosta bi kroz manje izmjene glavnog projekta s 3.500.000 eura koštala najviše 1.000.000 eura. Uzevši sve u obzir svi u Hrvatskim vodama, zajedno s iznimnim zalaganjem i potporom varaždinskog župana, možemo ustvrditi da smo državnom proračunu uštedili više od 2.500.000 eura ili zaključno, vlastitim znanjima, promišljanjem, zajedničkim rješenjima i potporom župana, očistili smo jezero Trakošćan za nula “0” eura! – završio je Rezo.

Nastavite čitati

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje