Povežite se s nama

Foto i video

FOTO U Sračincu otvoren park za igru i rekreaciju kakvog nema u Hrvatskoj!

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

U Sračincu je u subotu svečano otvoren Park Velika graba, koji velikim i malim rekreativcima nudi brojne sadržaje. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je s PDV-om vrijedan 8 milijuna kuna, s tim da je za realizaciju projekta osigurano više od 6 milijuna kuna europskog novca.

Park je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je u Sračinec stigla u  pratnji državnog tajnika Zdravka Tušeka. Njihov domaćin, općinski načelnik Božidar Novoselec, predstavio je svim gostima i uzvanicima ovaj osebujni projekt kakvog nema ni u jednom hrvatskom gradu.

Naime, u Sračincu su napravili sadržaje za sve generacije mještana, za one od tri godine pa i za vitalne 90-godišnjake.

– Prije svega, razmišljali smo o mladima i o tome da za njih napravimo mjesto na kojem će se okupljati i družiti. No, Park Velika graba nudi toliko sadržaja da će u njemu svi pronaći mjesto za svoje aktivnosti. Tu je amfiteatar s binom gdje će se moći održavati ljetno kino, postavljene su edukativne staze zahvaljujući kojima će posjetitelji moći doznati sve o povijesti općine i drugo. Imamo fitness na otvorenom s 18 sprava, zatim spin roller, stijene za penjanje, terene za odbojku na pijesku, badminton i stolni tenis, dvije staze za boćanje, stolove za šah, ali i onaj na zemljanoj površini s velikim figurama. Tu su i dva dječja grada s mnoštvom igrala…, a dvije prelijepe fontane s vodenim tokom simboliziraju naša dva naselja Sračinec i Svibovec Podravski – rekao je između ostalog Novoselec.

Dodao je  da „ovakvog parka nema nigdje drugdje u Hrvatskoj.“ Na njega se nadovezao zamjenik općinskog načelnika Krunoslav Lukačić koji nije skrivao iznimni ponos i zadovoljstvo kojim ga je ispunila svečanost koju će dugo pamtiti.

-U projektu sam od početka, od kad smo obilazili strane gradove tragajući za detaljima koji su na kraju ugrađeni u ovaj park. Ne žalim ni minute uloženog vremena i znanja u ovaj projekt.  Pozivam sve svoje sumještane, Svibovčane i Srakare, sve žitelje Varaždinske županije i one iz dalje okolice da dođu u općinu Sračinec i uživaju u svemu što im nudi Park Velika graba – naglasio je Lukačić.

Ministrica Marija Vučković istaknula je da je riječ o lijepom i velikom višedimenzionalnom parku koji će mnogo značiti svim mještanima, a osobito mladim obiteljima.

-Mnogi se pitaju zašto Ministarstvo poljoprivrede financira i ovakve projekte. Nama je prva zadaća ojačati produktivnost hrvatske poljoprivrede, osnažiti je, učinkovito koristiti resurse, povezati naše lance sa našom poljoprivrednim i prerađivačkom industrijom te stvoriti konkurentan hrvatski prehrambeni lanac u svim međunarodnim okvirima. No, to nije naša jedina zadaća, jer dana nam je i časna uloga promicatelja hrvatskog ruralnog razvoja – ustvrdila je ministrica.

Kakva je bila atmosfera u Parku Velika graba pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje