Povežite se s nama

Sport

Završena 6. Felt triatlon liga TK 042

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Sedmim kolom završena je 6. Felt triatlon liga na varaždinskom Aquacityu u organizaciji Triatlon kluba 042.

 U posljednjem kolu okupio se 44 natjecatelja, a vrijeme je unatoč lošim najavama bilo ugodno što je obradovalo sve natjecatelje i gledatelje, te omogućilo proglašenje pobjednika i završnu proslavu. Ove godine postavljena su dva nova rekorda staze i to u sprintu kod žena najbrža je bila Marija Dubičanec iz TK Petrinja, te u supersprintu kod muškaraca novi rekord u vlasništvu ej Denisa Pleše. Rekord staze sprinta 1:02:25 iz 2012. još uvjek drži član TK 042 Adam Rožmarić koji ga je postavio sa 16 godina.
Sa završetkom ovogodišnjeg izdanja 6. Felt triatlon lige došli smo do pobjednika. Sprint muški: 1. Denis Pleše iz TK Zrinski, 2. Igor Goričanec iz TK Međimurje, 3. Tomislav Gregurić (ind.-Varaždin); sprint žene: 1. Marija Dubičanec iz TK Petrinja, 2. Zrinka Vlahek iz TK Međimurje; supersprint muški: 1. Marko Jertec (ind.), 2. Dejan Hunjadi iz TK Međimrje, te 3. Gordan Pazić iz BK Rotor; supersprint žene: 1. Lidija Levačić iz „USR“ Sport za sve, 2. Marina Obelić iz TK Međimurje, te 3. Viktorija Sakač iz TK042; aquatlon dječaci: 1. Marko Štefan; aquatlon djevojčice: 1. Sara Domislović, 2. Buga Stipan, 3. Tereza Obelić.U posljednjem kolu, u dječjem aquatlonu prva od djevojčica ciljem je prošla Tea Domislović iz TK042, druga Sara Domislović iz TK042, te treća Tereza Obelič (ind.).
U kategoriji sprinta nastupilo je 18 natjecatelja, a najbrži bio je Denis Pleše iz TK Zrinski Novatec, drugi Tomislav Gregurić (ind.), te treći Perica Kišiček iz TK Trimax. Kod žena u cilj je prva stigla Zrinka Vlahek iz TK Međimurje.
U supersprintu startalo je 23 natjecatelja, a prvi je bio Matija Avirović iz TK Swibir, drugi Adam Rožmarić iz TK 042, te treći Gordan Pazić iz BK Rotor. Kod žena prva je bila Marina Obelić iz TK Međimurje.

Izvor:
Foto:

Sport

Istra 1961 prekinula pozitivan niz nogometaša Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon dva uzastopna trijumfa, nogometaši Varaždina doživjeli su poraz u 35. kolu SuperSport HNL-a. Slavila je Istra 1961 u Puli s 2:0.

Trener Nikola Šafarić izveo je sastav: Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić- Lusavec, Postonjski, Marina, Boršić – Poldrugač, Šego, Drožđek.

Dobru priliku imali su Varaždinci u 8. minuti. Nakon dobre kontre, Droždek je ispratio dodavanje na drugoj stativi i pucao malo pored gola. U nastavku su Varaždinci imali blagu inicijativu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata domaćina. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugoj minuti nastavka domaćin je poveo. Lisica je u prvom kontaktu s loptom zabio nakon asistencije Blagojevića. Drugi gol Puljana stigao je 62. minuti. Ekong je uposlio Jaganjca koji je majstorski pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Bez obzira na poraz Varaždinci su ostali na 6. mjestu Lige, a u idućem, zadnjem kolu dočekuju Osijek.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje