Povežite se s nama

Sport

Međimurski klubovi bi prekid 4. HNL ČK-VŽ, odgovorio im predsjednik ŽNS-a Varaždin

FOTO: Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

U 4. HNL Čakovec-Varaždin dosad su odigrana četiri proljetna kola. Svi susreti odigrani su bez gledatelja, a tako će, kako vidimo, biti i do daljnjega.

No, time nisu zadovoljni međimurski klubovi, odnosno njih devet.

Oni ističu da Županijski savez Varaždin, pod čijom je ingerencijom varaždinsko-međimurska liga, odbija sazvati plenum da bi se usuglasili oko nastavka prvenstva.

– Prema predviđenom kalendaru, drugi dio prvenstva završio bi 10. srpnja. Klubovi funkcioniraju otežano, prihodi su bitno umanjeni zbog nove situacije. Drugi problem za klubove je što predviđeni raspored ulazi duboko u termine godišnjih odmora. Svi igrači, treneri, sportski djelatnici su amateri koji nogomet usklađuju s obiteljskim i poslovnim obvezama, a mnogi su godišnji odmor već morali isplanirati. Postavlja se pitanje kako bi klubovi ‘skrpali’ utakmice u srpnju, ako bi uopće financijski izdržali do srpnja. Nadalje, sredinom srpnja obično počinju pripreme za novu sezonu i to bi značilo igranje bez pauze. Ovakav tempo u svakom smislu je neprihvatljiv, a raspored neodrživi – ističu međimurski klubovi u 4. HNL koji su potpisali zajedničku izjavu da predviđeni raspored utakmica bez prisustva gledatelja ne prihvaćaju i da do daljnjeg neće igrati utakmice.

Iz Županijskog saveza Varaždin ističu da je plenum zakazan za ponedjeljak, 19. travnja u 17.30 sati.

– Raspored odigravanja utakmica je jednoglasno prihvaćen. Sada trebamo čuti i ostale klubove. Ako ne žele igrati, prekinut ćemo prvenstvo. Zasad će se odigrati pet proljetno kolo, ako neće igrati zna se koje su posljedice– rekao nam je Nenad Horvatić, predsjednik Županijskog saveza Varaždin.

Dodao je da su svi amaterski klubovi u Hrvatskoj u identičnoj situaciji i ne vidi razlog zašto bi međimurski klubovi u 4. HNL ČK-VŽ bili povlašteni.

– Svi igraju bez publike i to vrijedi za Međimurje. Budući da je epidemiološka situacija loša, Stožer civilne zaštite nije vratio publiku. Ako su međimurski klubovi u problemima neka se za financijsku pomoć se obrate svojem Međimurskom županijskom savezu ili jedinicama lokalne samouprave – zaključio je Horvatić.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje