Povežite se s nama

Sport

Odbojkašice Kitra Varaždin ostvarile najbolji rezultat u povijesti varaždinske odbojke

FOTO: OK Kitro Varaždi

Objavljeno:

- dana

U svojoj premijernoj sezoni u društvu prvoligašica, odbojkašice OK Kitro Varaždin u potpunosti su ispunile zacrtani cilj s početka sezone, a to je ostanak u 1. ligi,  što više, na kraju natjecanja osvojile su 8. mjesto što je najbolji uspjeh varaždinske ženske odbojke u povijesti!

Neiskustvo igranja jačih utakmica u 1. ligi donijelo je nešto slabiji start u jesenskom dijelu prvenstva sa svega dvije pobjede u devet utakmica, no nastavak sezone djevojke su odigrale maksimalno angažirano i u trinaest utakmica ostvarile su čak osam pobjeda, a svoje najbolje partije odigrale su upravo protiv vodećih ekipa 1. lige: Karlovca, HAOK Mladost 2, Sinj…

– Jako sam ponosan na ostvarenje svojih igračica u ovoj prvoj sezoni 1. lige, a utakmicu protiv ŽOK Drenove smo odigrali kao da je prva, a ne zadnja u sezoni. Djevojke su cijelo vrijeme bile odlične na treninzima i vidjelo se da su željne igre. Iako smo i prije zadnje utakmice, pobjedom u Sinju, osigurali deveto mjesto u prvenstvu nismo dozvolili opuštanje, a sve djevojke dale su svoj maksimum. Njihov angažman u igri ali i angažman svih ostalih djevojaka na klupi bio je maksimalan tako da smo tom pobjedom osvojili 8. mjesto u prvenstvu  što je svima nama velika nagrada za odrađenu sezonu – komentirao je prvu prvoligašku sezonu trener odbojkašica Ivan Đorđević.

Veliki je to uspjeh varaždinskih odbojkašica  i dragocjeno iskustvo za slijedeću sezonu, a odbojkaškom klubu, u kojem je evidentan organizacijski iskorak, ne nedostaje ambicija za ostvarivanje još boljih rezultata u ženskoj odbojci te  još bolji plasman na ljestvici 1. lige.

– Želio bih naglasiti da je ovo bila jedna malo čudna sezona… Zbog pandemije COVID 19 gotovo sve su lige otkazane pa tako naša druga postava seniorki nije imala mogućnost igranja utakmica u 2. ligi što je potrebno za kvalitetan razvoj igračica. No, na kraju sezone priliku za nastup  dobile su i igračice koje su manje igrale tijekom sezone i one su tu priliku iskoristile na najbolji mogući način – odgovorno prema postavljenim zadacima u igri, pokazujući da žele napredovati  i doprinijeti uspjehu ekipe. Sve igračice u potpunosti su se dokazale i pokazale da mogu igrati odličnu odbojku na prvoligaškoj razini – dodao je trener Đorđević.

Odbojkašice OK Kitro Varaždin nakon kraćeg odmora vrlo brzo očekuju pripreme za novu sezonu, a uz podršku cijelog kluba možemo vjerovati da će varaždinske odbojkašice i u nadolazećem prvenstvu ostvariti još jedan pozitivni rezultatski iskorak.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje