Povežite se s nama

Crna kronika

Zadnjega dana travnja u Međimurju izbila čak dva požara, gorjeli krovište i kotlovnica

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U petak, 30. travnja, oko 9 sati i 25 minuta u Gornjem Kraljevcu u kući je djelomično izgorjelo krovište.

Do požara je došlo zbog dotrajalosti dimnjaka, odnosno zapaljenja čađe i prijenosa topline na drvenu strukturu krovišta. Vlasnik se nije mogao izjasniti o visini materijalne štete.

Kasnije istoga dana, između 14.30 i 16.30 u Prelogu, u kotlovnici kuće izbio je požar zbog prijenosa topline s peći na kruta goriva na okolne predmete. Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Požare su ugasili pripadnici lokalnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

Crna kronika

S 1,7 promila u Jurketincu izazvao frontalni sudar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Jurketincu u ponedjeljak, 20. svibnja, oko 18 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 61 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila, iz smjera Vidovca u smjeru Ivanca. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na suprotnu stranu kolnika i prednjim djelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 61-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinska policija traži očevice prometne nesreće koja se dogodila u Koprivničkoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Koprivničkoj ulici u Varaždinu u petak, 17. svibnja oko 07.45 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Za sada nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom južnog kolničkog traka Koprivničke ulice u Varaždinu iz smjera Optujske ulice u smjeru Ulice Ruđera Boškovića.

– On se prije nadvožnjaka prilikom mijenjanja prometne trake s desne na lijevu nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom došlo je do udara lijeve bočne strane nepoznatog vozila u zadnju desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je lijevom prometnom trakom upravljala 40-godišnjakinja. Nakon prouzročene prometne nesreće nepoznati vozač je sa nepoznatim vozilom napustio mjesto događaja, a da sa vozačicom nije popunio Europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke od vozila kojim je prouzročio prometnu nesreću. U svezi navedenog molimo eventualne svjedoke i očevice događaja koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja ili imaju informacije o ovom događaju, da se jave na broj telefona 042/372-404 ili 192, odnosno da osobno dođu u prostorije Postaje prometne policije Varaždin, u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje