Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom porođaja preminula Natalija Borak: suprugu Mariju cijeli se svijet srušio u trenu

Objavljeno:

- dana

Nemili događaj koji se dogodio u Općoj bolnici Varaždin jutros je potresao cijelu Hrvatsku – tijekom porođaja preminula je mlada majka Natalija Borak (32), pozitivna na koronavirus.

Živjela je u Brezju Dravskom u općini Cestica, a njezin je suprug Mario Borak (35) za 24sata izjavio da „ne zna kako će dalje i da mu se cijeli svijet srušio u trenu“.

Objasnio je tijek njezine bolesti, pri čemu je istaknuo da je njegova supruga prošlog utorka bila kod svoje doktorice u Cestici gdje joj je dijagnosticirana lagana upala grla.

– Poslušala joj je pluća i rekla da su uredna, ali joj je radi grla dala terapiju antibioticima. Kako joj se stanje nije popravljalo, predložio sam joj u petak da ode u Varaždin u bolnicu, ali je odbila. U ponedjeljak je teško disala i otišli smo njezinoj liječnici koja je rekla da mora ići u bolnicu – rekao je Mario za 24sata.

Potom je suprugu odvezao u Opću bolnicu Varaždin gdje je pozitivno testirana na koronavirus, primila je kisik, no stanje joj se pogoršavalo toliko da su liječnici predložili da dijete rodi carskim rezom.

– Iza jedan sat po ponoći javili su mi da je moja supruga preminula – rekao je Mario za 24sata, a novorođenče je ostalo u bolnici u inkubatoru.

Osim supruga i rođenog sina Leona, iza sebe je ostavila i četverogodišnju kći Laru.

Dodajmo da je cijela obitelj Borak pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji su i Natalijini roditelji te Marijeva majka.

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje