Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Pripazite na svoje pse, ali i djecu: u Varaždinu kod 6. osnovne škole postavljen otrov

Objavljeno:

- dana

Danas, 9. svibnja, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu čitateljica Regionalnog tjednika naišla je na otrov za štakore, očigledno namijenjen psima.

Otrov je bio postavljen kod starog sporednog ulaza u dvorište 6. osnovne škole, uz sam nogostup kojim svakodnevno šeće vrlo velik broj prolaznika sa psima, ali i djece, budući da se samo nekoliko metara dalje nalazi školsko igralište na kojem se djeca svakodnevno okupljaju. Postavljač se nije ni potrudio zakamuflirati otrov.

Čitateljica je odmah obavijestila policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i očistila otrov.

No, s obzirom na to da je pred nama sve ljepše vrijeme te da će ljudi i njihovi ljubimci još više i češće boraviti na otvorenom, nezahvalno je očekivati da bi ovaj slučaj mogao biti jedini. U šetnji stoga pripazite na svoje ljubimce i malu djecu za koju otrov također predstavlja itekako veliku opasnost.

Ne morate voljeti životinje, ali ih nemojte ni ugrožavati, kao što one prilikom šetnje sa svojim vlasnicima ne ugrožavaju vas!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je otrov-kod-6.os2_-768x1024.jpg

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje