Povežite se s nama

Sport

Preokret Rijeke, nogometaši Varaždina na korak do ispadanja iz 1. HNL

Objavljeno:

- dana

U pretposljednjem kolu 1. HNL nogometaši Varaždina doživjeli su poraz od Rijeke 3:2.

Gledali smo po tko zna koji put identični tijek susreta u Varaždinu. Varaždinci su bili bolja momčad u prvom dijelu i imali vodstvo, ali onda sve u nastavku prosuli.

U 15. minuti dobra prigoda za Varaždince. Nakon pogreške Velkovskog, Herrera je dao za Đuraseka, ovaj je pucao u blok, da bi potom i udarac Elezija završio u bloku. Pet minuta kasnije Obregon je pao u šesnaestercu nakon kontakta s vratarem Nevistićem, ali sudac Igor Pajač pokazao je žuti karton varaždinskom napadaču.

U 26. minuti Varaždinci su potegnuli kontru koju je na kraju udarcem s 20 metara preko gola završio Elezi. U 34. minuti pritisak Varaždinaca se isplatio. Capan je pogriješio, Obregon je to iskoristio i s 16 metara matirao Nevistića za 1:0.

Drugo lice

Gosti su drugom dijelu zagospodarili terenom i uglavnom prijetili iz ubačaja. Jedan ubačaja Pavičića u 62. minuti Menalo je pospremio u mrežu za 1:1. Pet minuta kasnije Rijeka je okrenula. Horkaš je izletio u prazno, a Capan je pokupio otpadak i zabio za 2:1. Pritom se Horkaš i ozlijedio pa ga je morao zamijeniti Zelenika. U 79. minuti grogirani Varaždinci primili su još jedan pogodak. Drmić si je sam kreirao akciju. Prošao je dvojicu i zakucao u suprotni kut.

U 84. minuti tračak nadao Varaždincima donio je Novoselec koji je glavom smanjio nakon ubačaja Postonjskog.

Imao je Boban u 89. minuti priliku za izjednačenje nakon proigravanja Obregona, no nije dobro reagirao.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade i Senić je bio blizu izjednačenja, ali njegov udarac glavom otišao je pored gola.

2. HNL?

Na kraju je Rijeka uspjela zadržati prednost. Varaždinci su kolo prije kraja u kojem igraju kod Slaven Belupa na zadnjem mjestu s 28 osvojenih bodova. Bod više ima predzadnja Istra 1961, a dva više osmoplasirana Lokomotiva.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje