Povežite se s nama

Crna kronika

Eksplodirala plinska boca u kući u Strmcu Podravskom, oštećen čak i krov!

Objavljeno:

- dana

Danas, 25. svibnja, oko 0.30 u Strmcu Podravskom, došlo je do eksplozije plinske boce u kući u vlasništvu 68-godišnjakinje, javila je PU varaždinska.

U trenutku eksplozije u kući se nalazila vlasnica, koja je neozlijeđena izašla iz kuće.

Plinska boca je eksplodirala u kuhinji, pri čemu je izbačena stolarija, zapaljen dio kuhinje te su začađene ostale prostorije.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnih vatrogasnih društava Petrijanec i Strmec Podravski.

Uzrok eksplozije utvrdit će se očevidom koji će se provesti tijekom današnjeg dana.

– Na intervenciju smo izašli sa navalnim i kombiniranim vozilom (Zagora 01, Zagora 16) i sedam vatrogasaca. Na intervenciju je paralelno s nama uzbunjen DVD – Petrijanec i DVD – Strmec Podravski. Dolaskom na mjesto intervencije zajedno sa DVD – Petrijanec započeli smo gašenje požara koji se nalazio u razbuktaloj fazi unutarnjom navalom preko “C”mlaza. Do požara je došlo u prednjoj prostoriji zbog najvjerojatnije istjecanjem plina iz plinske boce te eksplozijom istog, s obzirom da su popucali prozori te se čula glasna detonacija. U vrijeme eksplozije u kući se nalazila vlasnica koja se nalazila u spavaćoj sobi te je nakon pregleda HMP Varaždin zaključeno da nije ozlijeđena, već se nalazi u stanju šoka. Nakon eksplozije požar je zahvatio gotovo sve prostorije u kući te je ujedno i došlo do oštećenja na krovu. Iz prostorije smo iznijeli plinsku bocu iz koje je istjecao plin. Nakon što smo pogasili požar izvršili smo aktivnu ventilaciju uz pomoć ventilatora, te nekoliko puta provjerili da slučajno u kući nije bilo više osoba. Nakon što smo se uvjerili da nema više nikakve opasnosti izvršili smo pospremu te se vratili u postrojbu. Na mjestu intervencije bili su pripadnici HMP Varaždin, djelatnici PU varaždinske, Elektre i Termoplina – objavio je o događaju JVP Varaždin.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje