Povežite se s nama

Sport

Kastel više nije trener NK Varaždina, Mumlek postao bivši sportski direktor

FOTO: NK Varaždin

Objavljeno:

- dana

Kao što su najavili iz Nogometnog kluba Varaždin koji je ispao iz 1. HNL, započela je rekonstrukcija.

Na održanoj sjednici Izvršnog odbora dužnosti su razriješeni dosadašnji trener seniorske ekipe Zoran Kastel i Dario Jertec, te sportski direktor Miljenko Mumlek.

Mumlek će ubuduće obavljati posao trenera u nogometnoj akademiji, a s Kastelom i Jertecom uprava će još razgovarati.

Dosadašnji direktor Toni Dalić, sin izbronika Zlatka Dalića, dobio je jednoglasnu podršku da funkciju obnaša i u narednom periodu.

Nova sezona u Drugoj HNL počet će 14. kolovoza, a pripreme momčadi Varaždina planirane su za početak srpnja.

– Ambicije su što je prije moguće ostvariti povratak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa, već u sezoni 2022./2023., iako to neće biti jednostavno ostvariti u konkurenciji 16 klubova. Klub se treba što je više moguće oslanjati na vlastiti kadar, a u novoj će sezoni prvoj ekipi biti priključeno i nekoliko juniora – naglasilo se na sjednici Izvršnog odbora NK Varaždina.

NK Varaždin koji je ispao iz Lige u imao je uvjerljivo najniži budžet u Ligi, sezonu je završio u plus, pri čemu je od sponzorstava namaknuto 3,49 milijuna kuna, od čega je veliki dio sredstava osiguran izvan varaždinske regije.

– Najviše smo sami krivi za ostvareni rezultat, a nekoliko je razloga koji su utjecali na rezultat u netom završenoj sezoni. Prvi i najvažniji je proračun kluba. Potvrdilo se da ne možemo parirati klubovima s proračunima iznad 25 milijuna kuna, iako smo pokazali da možemo pobijediti i te velike klubove, ali naši igrači nisu mogli držati kontinuitet igara. Bilo je i ozljeda, a i pandemija nas je pogađala u ključnim trenucima te su igrači izostajali i nisu se vraćali u sastav po mjesec i pol dana. Veliki nedostatak za klub bilo je igranje pred praznim tribinama gradskog stadiona na kojem smo uvijek imali veliku podršku navijača i simpatizera kluba. Bespredmetno je pričati o sucima i VAR-u, no činjenica je da ni jedna odluka VAR-a nije bila u našu korist – čulo se tijekom rasprave na sjednici Izvršnog odbora.

Sport

Varteks igra kod Poleta u Sv. Martinu: Bit će to pravi derbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa koji se natječu 3. NL Sjever trebali su u subotu, 5. listopada u 16 sati igrati derbi kola u Sv. Martinu na Muri.

No, susret se zbog velikih količina padalina koje su natopile teren u Sv. Martinu na Muri odgodio za nedjelju, 6. listopada.

Bumbari se susreću se s drugoplasiranom ekipom Lige i aktualnim prvakom.

Znamo ih kao prijatelje, kao suigrače iz proteklih dana, dobro se poznamo, i mi znamo njih, i oni znaju nas. Dugo godina su u vrhu, imaju stoga i taj pobjednički mentalitet. Vjerujem da smo ekipa koja može doći tamo i poremetiti njihove planove. Sigurno će biti dobra i neizvjesna utakmica i za gledatelje, doći će puno i naših navijača, bit će to pravi derbi – rekao je stoper Varteksa Ivan Ptiček za klupske stranice.

Podravina susret 8. kola igra u utorak, 8. listopada u 16 sati kod Međimurja.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Dinama: Trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti u obje faze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 7. listopada u 16 sati na stadionu Varteksa u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a dočekuju Dinamo.

Dinamo u Varaždin dolazi nakon remija (2:2) protiv Monaca u Ligi prvaka.

– Prije svega čestitao Dinamu. Odigrali su vrhunski, šteta što ih nije nagradilo, odnosno da nisu pobijedili. Lige prvaka ne oprašta pogreške. Još su jednom potvrdili da su najkvalitetnija momčad u ligi. Čeka nas zahtjevna ozbiljna utakmica protiv protivnika koji ima veliku širinu. Trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti u obje faze ako želimo do pozitivnog rezultata, no želimo nastaviti niz neporaženosti kod kuće– ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U SuperSport HNL-u Varaždinci su na 4. mjestu, a Dinamo je treći.

-Dinamo je s novim trenerom Bjelicom goropadan. Kako je on najavio nema razlike je li to kup, prvenstvo ili Liga prvaka, Dinamo će napasti od početka. On su u europskom ritmu i ne trebamo se zamarati s time jesu li umorni. Naravno da su se potrošili protiv Monaca, no navikli su igrati u to ritmu – utakmice svaka tri, četiri dana. Sigurno će biti perioda kada će biti dominantniji, a bit će i perioda kad ćemo mi biti dominantni i taj period treba iskoristiti – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje