Povežite se s nama

Crna kronika

Troje okrivljenika u slučaju ubojstvo profesora već su osuđivani za djela s elementima nasilja

Objavljeno:

- dana

Svakim danom pojavljuju su novi detalji napada na Ninu Čengića u Graberju, a on je od teških ozljeda preminuo u bolnici.

FOTO Na Kulturani osvanuli natpisi “ubojice”, ali ispred gore i lampioni

Baš su te novosti sve šokantnije.

Novinari RTL-a razgovarali su sa Zoranom Vidovićem, odvjetnikom prvooosumnjčenog, koji je rekao: “Sukob je počeo unutar tog prostora s određenim provociranjem nakon čega je oštećeni izoliran, maknut van, a onda je to eskaliralo nakon odlaska policije. Oni su bili svjesni da je izgubio svijest, ali ne i da su nastupile posljedice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila. Hitnu nisu pozvali jer su smatrali da je to gubitak svijesti trenutno i da će se oporaviti. Odnosno bio je očito i pod utjecajem alkohola pa su, očito, mislili da će nakon toga da će se dovesti u stanje, da će moći sam otići kući.”

Kaže da nije bilo napada palicom i lokotom.

Sva četiri osumnjičenika terete se da su zajedno počinili kazneno djelo ubojstva.

– Troje okrivljenika je već bilo prekršajno osuđivano. Između ostalog iz prekršaja s elementima nasilja – rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

RTL javlja i da je više od deset osoba vidjelo napad i nije poduzelo ništa.

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje