Povežite se s nama

Život i društvo

PU varaždinska apelira na strance koji putuju u HR da unaprijed pripreme putne isprave i COVID potvrde

Objavljeno:

- dana

Zbog sprječavanja gužvi na graničnim prijelazima, mole se putnici da prilikom dolaska na granični prijelaz pripreme potrebne putne isprave i potvrde vezane uz COVID-19, ističu iz PU varaždinske u obavijesti za strance koji putuju u Hrvatsku.

Naime, u cilju što bolje protočnosti kroz granične prijelaze na teritoriju Varaždinske županije i što manjeg čekanja na graničnu kontrolu u uvjetima privremene zabrane, odnosno ograničenja prometa preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, tijekom ljetnih – turističkih mjeseci apeliraju na sve putnike da prije neposrednog dolaska na granični prijelaz pripreme sve potrebne isprave koje služe za prelazak državne granice, kao i sve potvrde ili dokaze o cijepljenju odgovarajućim cjepivom ili potvrde o preboljenju bolesti ili dokaze o testiranju na SARS-CoV-2.

– Podsjećamo da za sve putnike koji dolaze iz inozemstva iz osobnih, poslovnih ili turističkih razloga, kako bi se olakšao ulazak i boravak u Hrvatskoj, mogu ispuniti obrazac na web stranici Enter Croatia te ga pokazati policijskom službeniku na graničnom prijelazu. Isto tako, građani Republike Hrvatske mogu u samo nekoliko koraka putem portala e-Građani ili putem HZZO-a zatražiti svoju EU digitalnu COVID potvrdu koju će pokazati policijskom službeniku na graničnom prijelazu, čime se dodatno ubrzava granična kontrola i smanjuje vrijeme čekanja putnika – objašnjavaju iz PU varaždinske.

Dodajmo da se za sve potrebne informacije o uvjetima ulaska u Hrvatsku u uvjetima pandemije COVID-19 građani mogu informirati putem portala MUP-a, UZG COVID.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje