Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec će i ove godine utrčati u ljeto na popularnom noćnom ceneru ČK10

Foto: Ivan Šardi / ČK10

Objavljeno:

- dana

Čakovec će u ponedjeljak, 21. lipnja, ponovo biti domaćin utrke ČK10. Nekoliko stotina građana će krenuti sa starta točno u 21:06 i tako simbolično utrčati u ljeto.

Naime, po drugi puta će se u Čakovcu održati popularni noćni cener, čime se utrka ČK10 zajedno s Polumaratonom Zrinskih, upisuje na kartu velikih i popularnih trka. Utrkom građana na pet kilometara i glavnom utrkom na deset kilometara organizatori su odlučili pokazati da baš svatko može trčati i pokušati biti bolji.

Podjela startnih paketa bit će na dan utrke, u ponedjeljak, 21. lipnja, od 15 do 20:30 u predvorju Centar za kulturu Čakovec, dok će proglašenje najboljih na 2. noćnoj utrci grada Čakovca ČK10 biti isti dan, po završetku utrke, u 23 sata ispred CZK-a.

Za glazbeni program zadužen je Red Bull Stribor i DJ PNCJ, koji će trkače i njihove navijače zagrijavati od 20 sati ispred starta, ali i rasplesati nakon pobjedničkog utrčavanja u finiš na Trgu Republike, odmah ispred „orla“.

Cijelo vrijeme trajanja utrke, od 20:30 do 22:30, bit će zatvorena dionica od hotela Park do kružnog toka kod Pošte, Ulica Vladimira Nazora do Kalničke i Dr. Ivana Novaka od Inine benzinske postaje do Zrinsko Frankopanske od 21 do 21:30. Ulice Tome Masaryka, Ivana Mažuranića i Kralja Tomislava do Mihovljanske bit će zatvorene od 21:15 do 21:45, Mihovljanska i dio ZAVNOH-a od 21:15 do 22 sata dok će se na ostalim dionicama utrke promet naizmjenično propuštati.

– Građane molimo za strpljenje, sportsku podršku i bodrenje trkača, a sve sudionike i okupljenu publiku za pridržavanje epidemioloških mjera, poštivanje distance i odgovorno ponašanje – poručuju organizatori.

Za one najupornije startnine je moguće kupiti do nedjelje, 20. lipnja, do 23:59 u sustavu Entrio.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje